37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificări operative a agenţilor economici din municipiul Chişinău

Verificări operative a agenţilor economici din municipiul Chişinău

21.11.2012975 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificări operative a agenţilor economici din municipiul Chişinău

 

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat informează că în perioada 1-18 noiembrie 2012, IFS pe mun. Chişinău şi-a propus drept obiectiv principal verificarea operativă a activităţii comercianţilor din incinta centrelor comerciale, pieţelor comerciale, precum şi a activităţii agenţilor economici care prestează servicii în domeniul alimentaţiei publice şi de transportare a călătorilor şi bagajelor.

Astfel, în rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost efectuate 203 controale fiscale prin metoda verificării operative, fiind stabilite încălcări în cadrul a 182 controale. Astfel vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 3 279 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 82 mii lei. Din totalul controalelor:

  • 106 controale au fost efectuate la comercianţii din incinta pieţelor şi centrelor comerciale, în cadrul a 91 dintre aceste controale s-au stabilit încălcări şi urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 1 069 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 44,5 mii lei;

  • 36 controale la agenţii economici care prestează servicii de transport de călători şi bagaje, în cadrul cărora s-au stabilit 36 încălcări şi respectiv, vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 1 130 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 2 mii lei. Este de menţionat faptul că 12 controale fiscale au fost efectuate pe rutele interurbane în comun cu colaboratorii Poliţiei Rutiere şi Ministerului Transporturilor, în urma cărora urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 355 mii lei.

  • 29 controale la agenţii economici care activează în domeniul alimentaţiei publice, dintre acestea s-au stabilit încălcări în cazul a 26 controale, urmând a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 475 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 9 mii lei.

  • şi 4 controale fiscale la agenţii economici care prestează servicii de parcare auto, în comun cu angajaţii Procuraturii mun. Chişinău, în urma cărora urmează a fi calculate sancţiuni fiscale în sumă de 55 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că nu are ca scop sancţionarea contribuabililor, urmărind doar conformarea benevolă. În acest sens vă aduce spre cunoştinţă că în timpul apropiat colaboratorii Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău vor efectua şi alte verificări a agenţilor economici, care nu se conformează legislaţiei, a celor care nu au fost verificaţi şi practică activitate de întreprinzător, cât şi a celor care deja au fost sancţionaţi conform art. 254 din Titlul V al Codului fiscal, informând publicul despre rezultatele acestora.

Comentarii

  1. Rodica spune:

    Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că nu are ca scop sancţionarea contribuabililor, urmărind doar conformarea benevolă
    Astfel, în rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost efectuate 203 controale fiscale prin metoda verificării operative, fiind stabilite încălcări în cadrul a 182 controale. Astfel vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 3 279 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 82 mii le

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...