37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile din vînzarea serviciilor de telefonie fixă continuă să scadă, al şaselea an consecutiv

Veniturile din vînzarea serviciilor de telefonie fixă continuă să scadă, al şaselea an consecutiv

05.06.2014740 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile din vînzarea serviciilor de telefonie fixă continuă să scadă, al şaselea an consecutiv

Piaţa serviciilor de telefonie fixă este, al şaselea an consecutiv, într-o scădere continuă a vînzărilor, pe fondul unei creşteri nesemnificative a numărului de abonaţi, informează MOLDPRES cu referire la date publicate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Şeful serviciului de presă al ANRCETI, Anatol Barbnei, precizează că în primul trimestru al acestui an veniturile din vînzarea serviciilor de telefonie fixă au scăzut cu 9 la sută.

Vînzările pe acest segment de piaţă s-au diminuat în primele trei luni ale anului pînă la 253,9 milioane de lei. Numărul de abonaţi ai serviciilor de telefonie fixă a crescut nesemnificativ, cu 0,1 la sută, pînă la 1 milion 222,4 mii de persoane. Potrivit datelor raportate ANRCETI de către furnizorii activi de telefonie fixă, creşterea numărului de abonaţi s-a datorat exclusiv furnizorilor alternativi ai acestui tip de telefonie.

Telefonia fixă a început să piardă teren după dezvoltarea în ascensiune rapidă a telefoniei mobile şi lansarea unor pachete mai atractive de către companiile care oferă aceste servicii.Pe de altă parte, tarifele la convorbirile telefonice fixe nu au fost modificate de mai mulţi ani pentru a fi aliniate la costuri.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie fixă la 100 de locuitori, a sporit, faţă de finalul anului 2013, cu 0,05% şi a constituit peste 34,4 la sută, incomparabil mai mică decît la telefonia mobilă care a depăşit 126 procente.

Moldovenii vorbesc mai puţin la telefonul fix. În primul trimestru, un utilizator de telefonie fixă a vorbit, în medie, lunar 282 de minute, în scădere cu 11,7 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Piaţa serviciilor de telefonie fixă se află în declin deja de şase ani, constată experţii. Astfel, în anul 2008 vînzările au scăzut cu 5,8 la sută faţă de 2007, în anul 2009 – cu 12,7% în raport cu anul anterior. În 2010 reducerea vînzărilor a fost nesemnificativă, de respectiv 0,7%, datorită majorării cu circa 11 la sută a tarifelor pentru traficul internaţional. Declinul din anul 2011, cînd vînzările au scăzut cu 14 la sută, a fost cel mai semnificativ din ultimii ani, după care ritmul scăderii s-a diminuat simţitor.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Sa intelegem,ca dupa asa informatie de „jale”, sa ne asteptam la majorarea preturilor la telefonia fixa???!!!…Ai nostri altfel nici nu pot…Cu beneficiu de milioane se pling,ca veniturile scad???!!!!…

  2. Victoria spune:

    Ca-n banc: Telefoanele fixe, in realitate, trebuiesc pentru aceia ca sa gasesti tel mob prin casa ))))
    sau pentru a chema taxi )))

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...