37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile acumulate la Bugetul de Stat sunt cu 15% mai mici decât cele preconizate

Veniturile acumulate la Bugetul de Stat sunt cu 15% mai mici decât cele preconizate

12.07.20121.312 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile acumulate la Bugetul de Stat sunt cu 15% mai mici decât cele preconizate

 

Statul se confruntă cu dificultăţi la acumularea banilor, arată date ale Ministerului Finanţelor. În primul trimestru al acestui an, la Bugetul de Stat au fost înregistrate venituri mai mici cu 660 de milioane de lei sau cu aproape 15 la sută mai puţin faţă de limita stabilită în Legea bugetului.

În total, în lunile ianuarie-martie, au fost acumulate venituri în sumă de 3,8 miliarde de lei, faţă de 4,4 miliarde de lei prevăzute. Cele mai mari neîncasări au fost la capitolul granturi externe cu 79 la sută mai puţin, decât suma prevăzută. În ceea ce priveşte veniturile din accize, acestea au fost cu 17 la sută mai mici, decât cele preconizate.

Prin urmare, statul nu a putut acoperi integral cheltuielile planificate pentru această perioadă. Din suma de 5,7 miliarde de lei au fost executate doar 4,4 miliarde de lei, ceea ce este cu 1,3 miliarde de lei mai puţin. Astfel, pentru ocrotirea sănătăţii s-a cheltuit cu aproape 35 la sută mai puţin, iar pentru învăţământ cu 24 la sută.

Bugetul de Stat pentru acest an prevede venituri în mărime de peste 21 de miliarde de lei şi cheltuieli de peste 22 de miliarde de lei.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Imi pare ca se intorc zilele cind bugetarii nu primeau salariile cu lunile.

  2. Victoria spune:

    Deficitul bujetar il fac singuri acei,ce planifica bujetul !!! Si,daca bujetarii,earasi, no sa primeasca salariile la timp,o sa fie vinovati-numai cei sus-mentionati!!!…Nu inteleg,de ce sa acumulat mai putin,daca,suplimentar la toate impozitele si taxele(care deloc nu sau facut mai mici),sa mai adaugat inca transferul platii impozitului din venitul operational si a avansului din impozitul pe venit a anului curent???!!! Ceva nu e clar in situatia aceasta!!! Ori nau planificat corect bujetul cei „de sus”,sau,earasi ne duc pe noi in eroare si ne sperie,ca vor mari amenzile si vor face mai mare haos in tara!!!… De ce noi nu sintem informati-unde se duce fiecare banut din bujet???!!! PENTRU CE sau cheltuit cele 35 la suta „mai putin” in ocrotirea sanatatii si cele 24 la suta „mai putin” in invatamint???!!! Cifre goale si ducere de nas a contribuabililor!!! Unde e transparenta???!!!… Munciti stimati concetateni,da,ei (cei de la puterea de sus),permanent o sa se plinga si o sa ne „jupoie” kit mai mult,ca sa-si poata satisface dorintele(si fanteziile)sale!!! Vai si amar de Statul nostru!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...