37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veşti proaste pentru şoferi de la Guvern: Benzina s-a scumpit cu 60 de bani, iar motorina cu peste 1 leu

Veşti proaste pentru şoferi de la Guvern: Benzina s-a scumpit cu 60 de bani, iar motorina cu peste 1 leu

26.05.2016738 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Două companii petroliere au afişat astăzi preţuri mai mari pentru carburanţi. Despre aceasta anunţă un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei, staţiile de livrare a carburanţilor, au scumpit benzina la pompă în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu şi 10 bani.

În context, premierul Pavel Filip a expediat o scrisoare conducerii ANRE în care îi cere să iniţieze o dezbatere publică privind majorarea preţului carburanţilor. Şi asta chiar dacă potrivit legii, agenţia este o instituţie independentă.

 „În legătură cu majorarea de către unii operatori de pe piaţa produselor petroliere a preţului la carburanţi, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat demararea, în regim de urgentă, a unei dezbateri publice pe aceasta temă, cu implicarea companiilor din domeniu şi a societăţii civile pentru a clarifica, transparent, validitatea argumentelor invocate de petrolişti, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor în prezent", se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

Filip solicită ANRE o serie de clarificări care vizează aplicarea legislaţiei în vigoare, cu privire la preţurile operate în acest domeniu. „Începând cu 1 aprilie 2016, ANRE urma să stabilească preţurile plafon la produsele petroliere în baza unei noi metodologii de formare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere. Aş dori să ştiu dacă şi în ce mod a fost stabilit acest plafon şi cum va afecta el preţul carburanţilor", se arată în scrisoarea adresată ANRE.

Reprezentanţii ANRE nu au comentat deocamdată solicitările premierului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...