37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veşti proaste! Ministerul Finanţelor propune majorarea cu 33% a TVA la gaze

Veşti proaste! Ministerul Finanţelor propune majorarea cu 33% a TVA la gaze

30.05.20121.360 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veşti proaste! Ministerul Finanţelor propune majorarea cu 33% a TVA la gaze

Autorităţile intenţionează să majoreze de la 1 ianuarie 2013 speră să majoreze cota redusă a TVA pentru gazele naturale şi gazele lichefiate de la 6% la 8%. Taxa va fi majorată „în vederea acumulării veniturilor suplimentare la buget".

Majorarea cu circa 33% a TVA aplicată la gazul natural şi la gazul petrolier lichefiat va duce la scumpirea acestor resurse energetice pentru consumatori.

Pentru consumatorii casnici aplicarea noii mărimi a TVA va semniifica scumpirea preţzului gazului natural cu circa 125 de lei pentru o mie de metri cubi (2%).

În cazul gazului lichefiat impactul va fi o scumpire cu circa 20 de bani pentru un litru comercializat la staţiile de alimentare.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    no comment. fac cazangerie pe combustibil solid. alta iesire nu vad, decit so sterg din tara asta. dar inca mai cred ca totusi aici este mai bine decit in alta parte.

  2. Victoria spune:

    Ei,bine,la cuvintele-„majorare” si „scumpire”.noi,deacum sintem deprinsi…Dar,cum vad, stimatii nostri ,cei de la MF,achitarea acestor sume in plus???!!! Datoriile cetatenilor(si nu numai a lor…)si asa is enorme-mai ales in perioada de earna!!!…Da,nu se ghindesc cu capul cei de la puterea de sus….Insa,ei,desigur,nu retraesc tare-or deconecta livrarea gazului(sub pretecstul profilacticii gazoductului -sintem cunoscuti deja cu metoda aceasta…),sau vor mai adauga lucru judecatoriilor cu diferite dosare administrative….Vai si amar de tarisoara noastra cu asa conducere!!!….La ce majorare sa ne mai asteptam???!!!

  3. alisa spune:

    da de ce să nu majoreze,ei nu au salariile noastre pot să-şi permită şi mai ceva.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...