37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veşti bune! Indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor ar putea creşte din 2015

Veşti bune! Indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor ar putea creşte din 2015

08.04.20143.478 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veşti bune! Indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor ar putea creşte din 2015

Indemnizaţiile pentru îngrijirea copilului ar putea fi majorate din anul viitor. Acest lucru a fost anunţat de către ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, la Forumului Naţional al Părinţilor.

Noua lege care prevede majorarea mai multor alocaţii sociale ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2015. Iar indemnizaţiile ar putea creşte cu 600-1300 de lei.

"O nouă lege prin care ne propunem ca indemnizaţia atât la naştere, atât pentru îngrijire, indemnizaţia pentru şcolarizare să fie legată de minimul de existenţă şi de necesităţile pentru un copil de a merge la şcoală, de a fi educat şi de a fi un copil sănătos", a spus ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Părinţii cu mulţi copii, dar şi asistenţii parentali salută iniţiativa şi spun că banii alocaţi în prezent nu le acoperă nici strictul necesar. Maria Panica, de exemplu, creşte de una singură cinci copii. 
"Cu greu ne descurcăm. Până în luna noiembrie am primit indemnizaţia de 999 de lei. Din luna noiembrie nu primesc şi trăim cu 732 de lei şi plus la asta datoriile la stat că am luat credit. Mai este apa, lumina", spune femeia.

Într-o situaţie similară este şi Ion Sârbu. Pe lângă cei 7 copii biologici, bărbatul a mai înfiat alţi trei şi a deschis o casă de tip familial. Banii pe care îi primeşte nu-i ajung uneori nici pentru încălzirea locuinţei.
"Asta e durerea şi problema numărul unu. Cum se calculează cât trebuieşte la un copil. Am trecut de la gaz la lemne că nu puteam să plătim atât şi ne-au dat o mie de lei aşa...de obijduit am fost", a spus Ion Sârbu.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, în cazul părinţilor neasiguraţi, începe cu 400 de lei. În cadrul Forumului Naţional al Părinţilor a fost dat startul şi campaniei naţionale: Moldova - o familie puternică.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

 1. Дмитрий spune:

  Ключевое слово „ar putea”.

 2. Victoria spune:

  Nu stiu cine ar putea s-o mai creada pe d-a Buliga!!!…Corect a zis Adry-„ne hraneste cu sperante pentru 2015”,kind atitea probleme sint de rezolvat in 2014…Despre ce fel de marire a indemnizatie poate sa mearga vorba,daca azi d-a Buliga le recomanda femeilor sa „spele”pelincutele???!!!!…Vai si amar de tarisoara noastra cu asa ministri !!!!….Nici nai din cine aleje,din pacate!!!!….De d-ul Timofte nici nu merita de amintit….Pestele se strica de la cap,cum se zice din batrini….

 3. Natalia spune:

  Mai, Mai, Mai !!! Cine mai poate sa creada asa aiureala, Buliga sa spalat pe miini cu acesta declaratie pentru ca se asteapta alegerile de la sfirsitul anului, am vazut in 2014 ce bine vrea pu copiii din Moldova. Mandatul de ministru a fost pina aici. Afara

 4. sofii spune:

  ia ce a mai crescut indemnizatia….Sa traiasca ei cu 400 de lei…si Buliga tot asa sa traiasca.Sa vedem atunci cum ea si-ar intretine copii cu 400 si pelincutele sa le spele…Amu ce-ti ajunge bani astia..pentru un pachet de pampers.mai ales cu preturile estea..dar mai trebu si hranit si imbracat copilu….Rahat de asa ministri…Sa ajunga ei ..Rusine de ei..Moldova tara de minuni..te poti astepta de la ei asa ceva..numai vorbe si fapte nimic…