37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Valeriu Lazăr susţine că Moldova se află din nou într-o stare de criză economică…

Valeriu Lazăr susţine că Moldova se află din nou într-o stare de criză economică…

18.01.2013905 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Valeriu Lazăr susţine că Moldova se află din nou într-o stare de criză economică...

Moldova se află într-o stare de criză economică, a recunoscut marţi la Comrat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazar, la o întîlnire cu locuitori, oameni de afaceri şi primarii din Găgăuzia.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Lazăr a spus că, dacă anul economic va fi încheiat cu indicatori nuli, acesta va fi un rezultat bun; investiţiile sînt şi ele la zero, dacă nu chiar în declin, la fel ca şi producţia industrială. "Anul trecut a fost unul cu indicatori nuli. Să dea Domnul să nu fie mai rău. Iar în agricultură, am suferit eşec", a subliniat oficialul.

Vicepremierul a spus că în această situaţie, bugetul nu are posibilitate să evolueze conform planului trasat şi realitatea impune revizuirea acestuia.

"Iniţial, Guvernul studia posibilitatea de majorare cu 20% a salariilor pentru unii angajaţi din sfera bugetară, în particular, pentru conducătorii de administraţii şi angajaţii de primării, pe cînd acum, potrivit unei înţelegeri cu Fondul Monetar Internaţional, s-a stabilit o cifră de 7%. Să dea Domnul ca prognozele noastre să fie adevărate şi să putem ridica salariile", a conchis ministrul Economiei.

Moldova a încheiat primele nouă luni ale anului 2012 cu o descreştere a Produsului Intern Brut cu 0,2%. În perioada ianuarie-noiembrie 2012, exporturile s-au evaluat la $1,974 mlrd., fiind mai puţine cu 1,2% decît în perioada similară a anului 2011.
Importurile au crescut cu 1,1%, la $4,708 mld.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...