37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Utilizatorii serviciului „Declaraţie electronică” vor putea beneficia de posibilităţi suplimentare

Utilizatorii serviciului „Declaraţie electronică” vor putea beneficia de posibilităţi suplimentare

16.08.20111.047 views Infotag.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Utilizatorii serviciului „Declaraţie electronică” vor putea beneficia de posibilităţi suplimentare

 

Solicitat de corespondentul INFOTAG, şeful Serviciul Fiscal de Stat, Nicolae Platon, a spus că „pînă la sfîrşitul anului curent vor fi implementate servicii precum avizul de plată a impozitului pe bunurilor imobiliare, în formă electronică”.

„Prin Internet contribuabilii vor avea posibilitatea să ceară restituirea sumei care constituie supraplată pentru impozit, fără a se deplasa şi a scrie cerere la Serviciul Fiscal de Stat”, a spus el.

Potrivit lui Platon, în cazul în care contribuabilii au comis erori la completarea declaraţiei, ei „vor putea să transmită repetat prin intermediul funcţionalităţii „Declaraţia repetată”. De asemenea, ei vor putea transmite rapoarte pentru Agenţia Naţionale de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI)”.

El a menţionat că contribuabililor li se va pune la dispoziţie o serie de servicii on-line, care vor aduce simplitate şi vor ridica gradul de comoditate în interacţiunea SFS cu contribuabilii.

„Ei vor putea folosi formulare fiscale electronice, convertorul, serviciul de acces avansat la informaţii despre contribuabil”, a spus şeful SFS.

Potrivit lui, Contribuabilii vor putea avea acces prin Internet la fişa personală, vor putea verifica apartenenţa facturii fiscale, vor putea obţine informaţii despre data controlului fiscal planificat, precum şi să obţină răspunsuri la un şir de întrebări”.

Platon a menţionat că pînă la sfîrşitul anului vor fi extinse şi serviciile informatice.

„Mediul de afaceri va avea posibilitatea să extragă on-line Certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor la buget. Contribuabilii vor fi absolviţi şi de unele obligaţii, cum ar fi necesitatea de a prezenta personal la organul fiscal Certificatul de luare la evidenţă a contului bancar”, a spus el.

INFOTAG precizează: Din ianuarie pînă în iunie prin intermediul Declaraţiei electronice în Moldova au fost prezentate peste 3,3 mii de rapoarte din partea a 300 de agenţi economici, iar prin intermediul Declaraţiei rapide – 142,5 mii de rapoarte din partea a 18 mii de agenţi economici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...