37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Utilizarea codurilor IBAN la achitarea impozitului pe venit de către persoane fizice cetățeni

Utilizarea codurilor IBAN la achitarea impozitului pe venit de către persoane fizice cetățeni

17.03.20161.606 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Stimați contribuabili,

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, potrivit prevederilor Codului fiscal, contribuabilii persoane fizice cetățeni au obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit aferent anului 2015 până la 25 martie a anului curent.

În perioada de până la 25 martie persoanele fizice pot depune Declarația la orice organ fiscal, indiferent de locul de reședință al acestora.

Pentru comoditate și facilitarea modului de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit sunteți invitat la inspectoratul fiscal teritorial pentru a solicita Declarația pre completată, dispunând de buletinul de identitate.

De asemenea, ținem să menționăm că începând cu anul 2016, achitările se realizează utilizând codul IBAN (International Bank Account Number). Codul IBAN poate fi vizualizat utilizând aplicația „CODUL IBAN - încasări".

La momentul recepționării Declarației cu privire la impozitul pe venit, în cazul existenței obligației de plată la buget a impozitului, inspectorul care recepționează declarația vă va comunica codul IBAN, la care urmează a fi efectuată achitarea impozitului pe venit.

Recepționarea, în mod gratuit, a plăților în numerar în contul obligațiilor privind impozitul pe venit de către persoanele fizice cetățeni, se asigură la următoarele instituții, cu care Ministerul Finanțelor are încheiate contracte de prestare a serviciilor corespunzătoare cu: BC „Moldova-Agroindbank"S.A., BC "Moldinconbank" S.A., BC "Eximbank - Gruppo Veneto Banca" S.A. şi ÎS "Poşta Moldovei".

Astfel, în cazul efectuării achitării impozitului pe venit prin intermediul BC "Moldinconbank" S.A., BC "Eximbank - Gruppo Veneto Banca" S.A. şi ÎS "Poşta Moldovei, persoana este obligată să prezinte actul de identitate şi codul IBAN.

Este de menționat că BC „Moldova-Agroindbank" S.A., la recepționarea plăților aferente impozitului pe venit solicită completarea şi prezentarea formularului „Solicitare de încasare a plăţii" unul din elementele căreia este şi codul IBAN.

Solicitarea de încasare a plății de la persoane fizice se va completa conform modelului dat (accesați aici pentru a vizualiza modelul).

La prezentarea Declarația cu privire la impozitul pe venit organului fiscal teritorial, în cazul existenței obligației de plată, urmează să solicitați eliberarea formularului „Solicitare de încasare a plății de la persoane fizice", în condițiile în care doriți să efectuați achitarea impozitului pe venit prin intermediul BC „Moldova-Agroindbank" S.A. La oficiile BC „Moldova-Agroindbank" S.A, persoana fizică suplimentar formularului „Solicitare de încasare a plății de la persoane fizice", va prezenta şi actul de identitate.

În cazul persoanelor fizice, care prezintă de sine stătător Declarația cu privire la impozitul pe venit (prin poștă sau nemijlocit la oficiul fiscal), codul IBAN poate fi vizualizat de sine stătător accesând aplicația „CODUL IBAN - încasări", disponibil pe pagina web a Ministerului Finanțelor http://www.mf.gov.md, ori în compartimentul „Panou informativ".

În cazul în care apar dificultăți la identificarea codului IBAN, persoana este în drept să se adreseze la orice organ fiscal teritorial pentru a obține informația dată.

Comentarii

  1. Sergiu spune:

    Compartimentul „Panou informativ” nu este complet, lipsesc localități în document…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...