37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Uniunea Europeană vrea măsuri mai dure împotriva evaziunii fiscale

Uniunea Europeană vrea măsuri mai dure împotriva evaziunii fiscale

25.04.2016657 views Mediafax.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Uniunea Europeană vrea un nou set de măsuri pentru a descuraja evaziunea fiscală, în condiţiile în care mai multe partide populiste susţin că guvernele închid ochii la inegalităţile din economia mondială, şi se folosesc de scandalul Panama pentru a-şi demonstra teoria, scrie Bloomberg.

Impulsionaţi de "revoltele" populare de peste tot din Europa în urma informaţiilor făcute publice în scandalul Panama, miniştrii europeni au arătat un front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale şi vor o nouă lege pentru paradisurile fiscale şi pentru transparenţa fiscală.

"Riscul ascensiunii populismului este extrem de ridicat, mai ales dacă nu acţionăm destul de decisiv sau destul de rapid pentru a face o schimbare", a spus Michel Sapin, ministrul francez de finanţe.

Scandalul de luna aceasta, prin care milioane de documente păstrate secrete au fost expuse, arătând unde îşi ţin averile zeci de oameni de afaceri şi politicieni, a reprezentat ocazia perfectă pentru grupurile populiste să câştige popularitate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...