37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Unitățile de schimb valutar vor fi sancționate mai dur de către Banca Națională

Unitățile de schimb valutar vor fi sancționate mai dur de către Banca Națională

30.03.2018813 views Bani.md
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Agenții economici care dețin unități de schimb valutar vor fi sancționați mai dur de către Banca Națională, după ce autoritatea bancară a constatat o creștere a numărului de încălcări în urma controalelor efectuate în ultima perioadă.

Conform unui comunicat al BNM, Comitetul Executiv al Băncii a decis să înăsprească sancțiunile aplicate unităților de schimb valutar, în limita cadrului legal, pentru a disciplina agenții economici.

Într-un răspuns pentru Bani.md, serviciul de presă al BNM a menționat că nu este vorba despre vreo ajustare legislativă, ci de modificarea procedurilor interne de stabilire a sancțiunilor.

Astfel, pentru anumite tipuri de încălcări a fost majorat numărul de zile pentru care BNM poate suspenda licența unui agent economic, însă în limita stabilită de legea în vigoare.

În același timp, s-a atras atenția că, în cazul în care agentul economic repetă încălcările, sancțiunea aplicată sub formă de amendă va fi una mai dură.

De menționat că în primele 10 luni ale anului 2017, Banca Națională a retras licența a 9 agenți economici, a suspendat licențele a 21 de unități de schimb valutar, 14 agenți economici au fost amendați, iar în privința a 58 de agenți economici au fost aplicate avertismente.

În anul 2016, BNM a sancționat 97 de unități de schimb valutar, dintre care:3 retrageri de licențe, 29 de suspendări de activitate, 5 amenzi și 60 de avertismente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...