37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ungaria restricţionează traficul şi tranzitarea camioanelor de mare tonaj

Ungaria restricţionează traficul şi tranzitarea camioanelor de mare tonaj

29.02.2016931 views IPN.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ungaria a decis să restricţioneze traficul şi tranzitarea camioanelor de mare tonaj de teritoriul său, începând cu 1 martie. Restricţia va fi aplicată în anumite zile stabilite, se referă la autocamioanele cu capacitate mai mare de 7,5 tone şi se va prelungi până în data de 4 noiembrie 2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, măsura de restricţie va fi valabilă în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare naţională a Ungariei, adică pe15 martie, 20 august şi 23 octombrie.

Totodată, autorităţile ungare au decis că, în aceste zile, şoferii autocamioanelor care au trecut deja frontiera Ungariei, vor fi obligaţi să staţioneze în parcările speciale amenajate. Această regula nu va fi aplicată autocamioanelor care transportă mărfuri perisabile, inclusiv fructe, legume şi produse derivate din acestea. Nu vor staţiona nici camioanele care transportă produse chimice sau uşor inflamabile, precum şi cele care transportă păsări şi animale de casă vii, inclusiv bovine şi porcine.

Potrivit autorităţilor maghiare, transportatorii care vor încălca restricţiile riscă penalităţi sub formă de amendă în sumă de circa 3.300 de euro, dar şi interdicţie de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la 5 ani.

În cazul unor încălcări mai grave ale prevederilor respective, transportatorii auto de mărfuri şi bunuri pot fi sancţionaţi inclusiv prin arestul unităţilor de transport şi al mărfurilor transportate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...