37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Unele facilităţile fiscale pentru investitorii străini ar putea fi anulate

Unele facilităţile fiscale pentru investitorii străini ar putea fi anulate

17.11.20091.417 views BusinessExpert
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Unele facilităţile fiscale pentru investitorii străini ar putea fi anulate

Scutirile de impozitul pe venit, parţial sau integral, de care beneficiază companiile străine care au investit în Republica Moldova 250 000 de dolari şi mai mult au devenit inutile după introducerea cotei zero la impozitul pe venit pentru persoanele juridice şi implementarea Codului de Conduită în Impozitarea Afacerilor, consideră Ministerul Finanţelor care cere excluderea acestor facilităţi fiscale.

Întreprinderile care fac investiţii de la 250 mii se scutesc de 50% din impozitul pe venit, iar companiile cu investiţii de la 2 la 50 de milioane de dolari sunt scutite de plata impozitului pe o perioadă de 3-4 ani, în funcţie de mărimea investiţiei. La o investiţie de 2 mil. USD, întreprinderea este obligată ca cel puţin 80% din suma impozitului pe venit calculată şi nevărsată la buget să ie reinvestită în dezvoltarea producţiei (lucrărilor, serviciilor) proprii sau în programe de stat sau ramurale de dezvoltare a economiei naţionale;  la investiţii de 5 mil. USD - 50%, iar în cazul unor investiţii de 10 mil. USD şi 20 mil. USSD, urmează să fie reinvestit respectiv 25% şi  cel puţin 10% din suma impozitului pe venit calculată, dar care nu a fost transferată la buget.

De asemenea, se propune să fi anulate facilităţile fiscale la impozitul pe venit şi a altor agenţi economici, ca întreprinderile mici şi mijlocii, gospodăriile ţărăneşti (de fermier), cooperativele agricole de prestări servicii, rezidenţii zonelor economice libere, rezidenţii parcurilor ştiinţifico-tehnologice şi rezidenţii incubatoarelor de inovare.

 

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Si atunci cind o sa introduca cota impozitului pe venit diferita de 0 atunci o sa dispara toate facilitatile ???
    Ce o sa faca MinFin atunci? o sa introduca din nou? sau nu mai avem nevoie de investitii??????

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...