37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un soft nou în R. Moldova a permis evitarea identităţii duble a persoanei

Un soft nou în R. Moldova a permis evitarea identităţii duble a persoanei

14.12.2017804 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia Servicii Publice a implementat programe care exclud orice fapt de identitate dublă a persoanei. "Avem un soft nou care încă nu a fost implementat nici de vecinii din Ucraina şi România", a menţionat directorul instituţiei, Serghei Railean, într-un interviu pentru agenția MOLDPRES.

„Softul a fost introdus în urma unui proiect realizat în colaborare cu Uniunea Europeană. Este vorba de un program deosebit de complicat care recunoaşte în câteva secunde persoanele cu dublă identitate sau care sunt în căutare. Softul are peste o sută de parametri ai feţei, ce pot fi depistaţi după o simplă fotografie. Omul poate să-şi facă operaţie plastică, să-şi lase barbă, să-şi modifice chipul prin diferite metode că oricum va fi identificat", a precizat Serghei Railean.

Potrivit oficialului, această inovaţie permite o cooperare eficientă cu organele de drept. „Am avut cazuri când cetăţenii noştri plecau peste hotare, reveneau, schimbau o literă în nume şi îşi făceau acte noi, cu alt cod unic personal. Acum acest lucru este imposibil şi avem deja  exemple când astfel poliţia a reuşit să găsească persoane aflate în căutare, cu dublă identitate", a relevat directorul Agenţiei Servicii Publice.

În altă ordine de idei, Railean a specificat că în prezent instituţia pe care o conduce deţine toate certificatele de calitate internaţională care asigură securitatea datelor şi registrelor de stat, „iar acest fapt a făcut ca, deocamdată, să nu avem nici o situaţie ieşită din comun în privinţa securităţii cibernetice".

„Mai multe prevederi ale Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE ţin de securitatea documentelor, or, sistemele noi de protecţie în paşapoartele biometrice, buletinele de identitate şi permisele de conducere de tip policarbornat, au asigurat imposibilitatea falsificării", a subliniat în context sursa citată.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...