37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un nou termen pentru lansarea Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive

Un nou termen pentru lansarea Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive

22.03.2018842 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conceptul tehnic al Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive (SIAGEAP) ar putea fi aprobat în aprilie. Asta chiar dacă inițial se planifica că acesta să fie aprobat până în octombrie 2016. Guvernul a aprobat ieri Planul de acțiuni actualizat privind implementarea soluţiilor de ghişeu unic pentru eliberarea actelor permisive.

Conform noului plan, SIAGEAP va fi lansat în luna iunie 2018. Prevederile Hotărârii de Guvern din 2016 prevedeau, însă, că Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive trebuia va fi pilotat în perioada mai - noiembrie 2017, iar din decembrie anul trecut să fie lansat oficial.

Sistemul va facilita procesului de eliberare a actelor permisive, iar toate autorităţile publice vor utiliza un singur sistem informaţional pentru gestionarea procesului de primire a cererilor și de eliberare a actelor. Autorii proiectului mai spun că SIAGEAP va servi drept bază pentru ghişeul unic de eliberare a actelor permisive şi va integra cele mai moderne instrumente de tehnologii informaţionale pentru ca antreprenorii să economisească timp, bani şi eforturi administrative la solicitarea şi obţinerea actelor permisive.

Totodată, s-a aprobat modificarea instituției care va exercita funcția de ghișeu unic, din ÎS "Poșta Moldovei" în Agenția Servicii Publice.

Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive va fi deținut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acesta va fi dezvoltat din asistenţa tehnică oferită de partenerii de dezvoltare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...