37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un nou SOFT, dedicat producătorilor din R. Moldova, a fost lansat la Chișinău

Un nou SOFT, dedicat producătorilor din R. Moldova, a fost lansat la Chișinău

22.01.20161.056 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un seminar de instruire, axat pe demonstrația practică a aplicației electronice „Help Desk" și procedura de eliberare a certificatelor fitosanitare necesare la export, a avut loc astăzi la Chișinău.

În cadrul acestuia au participat grupurile de producători recent create în cadrul Proiectului MAC-P, precum și alți agenți economici interesați de export.

Aplicația „Help Desk" a fost elaborată de Comisia Europeană și reprezintă un soft care oferă posibilitatea oricărui agent economic să colecteze datele statistice necesare pentru a lua decizii bine informate referitor la potențiale piețe de export pentru produsele sale.

Aplicația oferă informația necesară referitoare la pachetul de documentele pentru procedura de export. Delegația UE, de asemenea, a avut și o prezentare pe subiectul implementării Acordului de asociere și DCFTA.

„Aplicația electronică „Help Desk" oferă noi oportunități, precum și premize clare pentru decizii bine informate în contextul diversificării piețelor. Sperăm că suportul Delegației în acest sens va fi valorificat cu succes de agenții economici din R. Moldova", a menționat Speranța Olaru, Coordonator de Proiect în cadrul Delegației UE în Moldova.

În cadrul seminarului, Agenția Națională a Siguranței Alimentelor a prezentat procedura simplificată de obținere a certificatului fitosanitar necesar la export.

Agenții economici au avut ocazia să ofere întrebări legate de procedură sau despre pachetul de documente necesar pentru obținerea certificatului fitosanitar.

Atelierul de lucru s-a desfășurat în cadrul Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), implementat de Proiectul pentru competitivitatea agriculturii în Moldova (UCIMPA).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...