37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un agent economic – obligat să modifice contractele cu consumatorii! Cel puțin șase puncte din ele pot fi considerate clauze abuzive

Un agent economic – obligat să modifice contractele cu consumatorii! Cel puțin șase puncte din ele pot fi considerate clauze abuzive

22.06.2016729 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un agent economic ar fi admis includerea în contrate a mai multor clauze care ulterior, s-au dovedit a fi abuzive. Constatarea a fost făcută de angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor, în urma examinării unei petiții depuse de un cetățean.

Astfel, după ce inspectorii au întocmit un act de constatare, au ajuns la concluzia că șase puncte din prevederile contractelor încheiate cu consumatorii sunt pasibile de a fi considerate clauze contractuale abuzive.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depus cerere de chemare în judecată împotriva agentului economic cu privire la constatarea nulității unor clauze abuzive incluse în contractele cu consumatorii. Analizând materialele cauzei, probele cercetate în instanța de judecată și declarațiile reclamantului, instanța de judecată a considerat că cererea de chemare în judecată depusă de Agenție a fost  admisă integral. În urma procesului, instanța de judecată a declarat nule 6 clauze incluse în contractele încheiate cu consumatorii.

Instanța a constatat că toate contractele sunt similare, incluzând aceleași clauze contractuale constatate de instanță ca abuzive. Respectiv, instanța a ajuns la concluzia că toate contractele încheiate de acest agent economic cu investitorii sunt de adeziune, fiind, astfel, limitați în drepturile lor toți consumatorii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...