37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   TVA-ul la zahăr revine la cota 20%?

TVA-ul la zahăr revine la cota 20%?

01.06.20111.075 views Economica.net
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

TVA-ul la zahăr revine la cota 20%?

Taxa pe valoarea adăugată la zahăr va fi readusă din anul 2012 la cota 20% de la rata preferențială stabilită anterior de 8%, potrivit proiectului Obiectivelor politicii fiscale şi vamale pentru anii 2012-2014, propus spre consultare publică de Ministerul Finanţelor.

Potrivit documentului, revenirea la cota standard TVA de 20% se face pentru a respecta principiul impozitării echitabile între producătorii de zahăr şi alţi producători de produse intermediare.

Anterior Alexander Koss, directorul Sudzucker Moldova, declara că majorarea cotei TVA la zahăr va pune pe butuci industria zahărului, care nu va mai putea să facă faţă de importurilor de zahăr din trestie, care este mai ieftin.

„Noua modificare a TVA-ului este o idee greşită. Dacă se va reveni la TVA de 20% ne aşteaptă o invazie masivă a zahărului de trestie şi a celui de contrabandă din Ucraina. La moment cota de 8% nu este facilitară pentru producătorii de zahăr, ci o măsură de protecţie a pieţei în faţa zahărului din trestie de import”, spune Alexandru Slusari, preşedintele UniAgroprotect.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...