37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Trei întreprinderi de stat au fost vîndute la prima licitație din acest an

Trei întreprinderi de stat au fost vîndute la prima licitație din acest an

05.04.2016804 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Trei întreprinderi de stat în care statul deține cote majoritare au fost vîndute astăzi la licitația de la Bursa de Valori. Prețurile solicitate pentru cele trei bunuri proprietate publică de stat se cifrează la 260 milioane de lei /peste 11 mln de euro/, informează MOLDPRES.

La prima licitație "cu strigare" din acest an au fost vîndute pachetele de acțiuni deținute de stat în compania Aeroport Catering, societatea pe acţiuni "Amelioratorul" din Taraclia și Magazinul Universal Central "UNIC" din Chișinău. Cel mai mare preț, respectiv 252 milioane de lei, a fost oferit de cumpărător pentru 85 la sută din acțiunile magazinului universal central.

La licitaţiile „cu strigare", desfășurate la Bursa de Valori în perioada 4-8 aprilie, vor fi puse în vînzare pachetele de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni.În 12 din aceste societăți statul deține controlul, inclusiv în Barza Albă, Tutun-CTC, Magazinul Universal Central "UNIC", Aeroport Catering, Floare - Carpet. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vînzare a pachetelor de acțiuni expuse la Bursa de Valori, se estimează la peste un miliard de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...