37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Transferurile din străinătate în favoarea persoanelor fizice a depăşit 1 miliard de dolari, în nouă luni

Transferurile din străinătate în favoarea persoanelor fizice a depăşit 1 miliard de dolari, în nouă luni

07.11.20121.125 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Transferurile din străinătate în favoarea persoanelor fizice a depăşit 1 miliard de dolari, în nouă luni

 

Valoarea transferurilor din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice (rezidente şi nerezidente) prin băncile din Moldova a atins, în nouă luni, 1 miliard 72,1 milioane de dolari SUA, transmite MOLDPRES, cu referire la date ale Băncii Naţionale a Moldovei.

Suma depăşeşte cu puţin remiterile efectuate în aceeaşi perioadă a anului precedent, cînd au fost transferate 1 miliard 55,59 milioane de dolari.

Persoanelor fizice le-au fost transferate în trimestrul trei 421,45 milioane de dolari. Este cel mai înalt nivel înregistrat în această perioadă din ultimii patru ani, însă sub valoarea transferurilor din anul dinaintea crizei 2008 cînd acestea s-au ridicat în iulie-septembrie cu puţin peste jumătate de miliard de dolari.

Banca Naţională a Moldovei constată în ultimul raport asupra inflaţiei o temperare a creşterii transferurilor. Astfel, dacă în nouă luni ale anului 2011 au fost transferate persoanelor fizice prin bănci cu 17,8 la sută mai mulţi bani decît în perioada similară a anului precedent, apoi în anul curent creşterea a fost de doar 1,57% faţă de anul trecut.

Transferurile din ţările CSI raportate la valoarea Produsului Intern Brut pentru trimestrul doi au reprezentat 13.4 la sută, iar cele din restul lumii 6.7 la sută. Astfel, sursa majoră de provenienţă a remiterilor o deţin în continuare ţările CSI - 66.7 la sută, ţările din restul lumii contribuind cu 33.3 la sută din astfel de transferuri, se mai constata în raportul asupra inflaţiei.

Datele BNM mai arată că s-a schimbat structura transferurilor după valute. Astfel, în trimestrul trei 2012 ponderea dolarului SUA în total transferuri a fost de 38,7 la sută, a monedei unice europene de 36,2% şi respectiv a rublei ruseşti de 25,1%. În aceeaşi perioadă a anului trecut raportul a fost de 39,5%, 41,6% şi 18,9%, notează MOLDPRES.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Statul trebuie sa se bucure, numai astfel se mai tine tara noastra si nu mor de foame oamenii care au ramas in Moldova

  2. Andrei spune:

    Statul asta si face se bucura, mai nou va aplica si impozitarea indirecta pentru persoanele fizice, dupa cum spun ei ca sa fie echitate fiscala……

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...