37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tot mai mulţi taximetrişti ilegali în Chişinău. Ce amenzi riscă

Tot mai mulţi taximetrişti ilegali în Chişinău. Ce amenzi riscă

14.12.20161.310 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat, Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au reluat verificările întreprinzătorilor din domeniul transportului auto de pasageri, inclusiv în regim taxi. Doar în perioada 1 - 10 decembrie curent, inspectorii au depistat 18 cazuri de prestare ilegală a serviciilor de „taxi".

„În rezultatul doar a 5 ieșiri au fost stabilite 9 cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător fără a dispune de  mașina de casă și control sau fără utilizarea ei și 18 cazuri de practicare ilegală a activității în domeniul transportului de pasageri în regim 'taxi', fără documente ce ar confirma înregistrarea la organele de stat, conform legislației în vigoare", se arată într-un comunicat emis de Fisc.

Pentru încălcările constatate urmează a fi aplicate sancțiuni în sumă totală de 44.000 lei și sancțiuni contravenționale între 18.000 și 54.000 lei.

Fiscul atenționează că practicarea ilicită a activității de întreprinzător, conform prevederilor Codului Contravențional, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei până la 3.000 lei.

Totodată, aceste încălcări cad și sub incidența prevederilor Codului Penal, care stabilește pentru persoanele fizice amenzi în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore. Totodată, persoanele juridice riscă amenzi în mărime de la 1000 la 3000 unități convenționale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...