37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Top 6 tipuri de şefi toxici! Te încadrezi?

Top 6 tipuri de şefi toxici! Te încadrezi?

02.07.2013913 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Top 6 tipuri de şefi toxici! Te încadrezi?

Există şefi excepţionali, şefi acceptabili şi şefi toxici cu adevărat! Şi nu toţi avem ocazia să ne dezvoltăm sub aripa protectoare a unui şef excepţional. De multe ori ne-am dori unul acceptabil măcar... Din păcate, unii descoperă că şefii lor sunt toxici şi aici soluţiile sunt extrem de restrânse.

Foarte rar, şefii învaţă de la subordonaţii lor. Foarte rar, subordonaţii vor da lecţii utile şefilor lor. Foarte rar, oamenii îşi dau singuri seama de greşelile pe care le comit. De cele mai multe ori avem nevoie de cineva din afară care să ne arate unde greşim şi cât de toxice sunt acţiunile noastre.

Dar cât de des se întâmplă ca un subordonat să dea sfaturi şi lecţii unui superior? Nu prea des, vă spunem noi!

Aşa că cei mai mulţi superiori vor stagna sau se vor adânci în greşeli timp îndelungat, poate pentru tot restul carierei.

Iată şi câteva exemple de şefi toxici şi vă invităm sa va cercetaţi defectele. Stabiliţi dacă şi voi vă încadraţi în tiparele unui anumit tip de şef toxic:

1. Şeful care una spune şi alta face!
 
Nimic nu este mai derutant şi mai demotivant decât un şef care predică un set clar de reguli şi apoi le încalcă cu fiecare ocazie. Vrei ca oamenii să muncească mult şi bine şi apoi îţi iei o vacanţă? Spui tuturor că inovaţia este cea mai importantă pentru orice afacere şi apoi tai opiniile subordonaţilor tăi fără mari eforturi? Spui că în departament trebuie să existe comunicare mai presus de orice si apoi ascunzi lucruri de subordonaţii tăi?

2. Şeful care îşi demotivează oamenii şi astfel deturnează succesul unei companii, unui departament. Îţi critici angajaţii în public? Îi ameninţi că îşi pierd locul de muncă dacă nu oferă rezultate mai bune? Le ceri să îndeplinească sarcini imposibile sau le impui termene limită prea dure?

3. Şeful care nu ştie să laude niciodată, pe nimeni, sub nicio formă! Nu ne aşteptăm să fim lăudaţi la fiecare acţiuni, însă nici să obţinem rezultate excepţionale fără ca superiorii noştri să ne arate că suntem buni şi că ne facem treaba foarte bine. Este, dacă vreţi, un factor decisiv pentru viitoare acţiuni profitabile ale angajaţilor noştri. Regula spune că orice rezultat bun trebuie recompensat pe loc, dacă vrem ca acţiunea să se repete!

4. Şeful perfecţionist! Căutaţi mereu rezultate excepţionale şi nimic mai prejos de perfect nu vă mulţumeşte? Vestea rea este că perfect nu există şi orice sforţare să împingeţi rezultatele spre această idee nu vă face decât să piardă din timpul şi resursele firmei şi din numărul de angajaţi care vor suporta stresul de a performa în mod perfect!

5. Şeful care nu face decât să supervizeze, să dea ordine şi nu se implică în mod activ în mersul firmei!Nimic nu este mai neprofitabil decât un departament în care superiorii nu se implică în mersul lui.

6. Şeful care îţi suflă în ceafă şi îţi controlează fiecare pas. Iată o imagine parcă desprinsă de la grădiniţă, cloşca cu puii lipiţi de ea. Există numeroşi superiori care nu au încredere în nimeni altcineva decât în ei înşişi. Angajaţii vor munci în stres şi nu vor fi niciodată capabili să ia decizii fără să vă consulte la fiecare pas. Cu alte cuvinte, mersul afacerii va fi mult mai greoi şi nivelul de creativitate al angajaţilor voştri va fi extrem de scăz

Comentarii

  1. Petru spune:

    Da dace sa faci cind seful tau este toate acestea puncte? 🙂 chiar eu am unul de acesta

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...