37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Titularii de patentă nu mai vor să discute cu autorităţile

Titularii de patentă nu mai vor să discute cu autorităţile

27.07.2016914 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Micii comercianţi nu mai vor să discute cu autorităţile şi cer menţinerea dreptului de a practica comerţul în bază de patentă şi după 1 ianuarie 2017. În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Asociaţiei Micului Business au anunţat că discuţiile cu responsabilii de la Ministerul Economiei nu au dat niciun rezultat. Potrivit lor, lipsa de reacţie la solicitările protestatarilor va duce la extinderea afacerilor tenebre, relatează Mesager.

„Noi am rămas la cererea de a boicota orice tratative cu guvernarea şi rămânem la cererea de a se da aviz pozitiv. Costul afacerii pentru micul business este foarte mare dacă ei se înregistrează ca întreprindere, aşa cum cere guvernarea. Nu este convenabilă această chestie, având în vedere că ţara este în criză, puterea de cumpărare a populaţiei scade şi nici comerţ real nu va fi", a declarat Eugen Roșcovan, președintele Asociaţiei Micului Business.

Săptămâna trecută, Ministerul Economiei a organizat dezbateri publice privind patenta de întreprinzător. Acestea însă nu s-au soldat cu un rezultat, pentru că deținătorii de patentă au părăsit şedinţa, nemulţumiţi de poziţia autorităţilor. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, le-a promis că un răspuns referitor la avizarea proiectului de lege ce prevede comerţul în bază de patentă îl va da miercuri, 27 iulie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...