37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ştire importantă pentru transportatorii din Moldova care pleacă în Rusia

Ştire importantă pentru transportatorii din Moldova care pleacă în Rusia

15.08.20171.121 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 14 august 2017, a fost introdus sistemul de autorizații pentru transportul bilateral și în tranzit pe teritoriul Federației Ruse, informează NOI.md.

Odată cu expirarea termenului de 30 zile din data primirii ultimei notificări scrise privind îndeplinirea de către părți a tuturor procedurilor interne necesare, conform prevederilor art. 22 al Acordului.

De asemenea, menționăm că, potrivit prevederilor Acordului operațiunile de transport rutier internațional în regim bilateral și tranzit pe teritoriul ambelor state se vor efectua în baza autorizațiilor.

În acest sens, Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a informat că, începând cu 14 august curent, intrarea pe teritoriul Federației Ruse a unităților de transport înregistrate în Republica Moldova pentru efectuarea transportului rutier internațional va fi permisă doar în baza autorizațiilor.

În contextul celor expuse, pentru evitarea stopării unităților de transport pe teritoriul Federației Ruse, A.A. „ANTA" atenționează operatorii de transport despre condiția obligatorie de utilizare a autorizațiilor rusești începând cu 14 august 2017.

Autorizațiile pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri vor fi eliberate la ghişeul unic al Agenției din data de 08 august 2017, conform prevederilor Regulamentului privind eliberarea şi utilizarea autorizaţiilor de transporturi rutiere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.257 din 28 aprilie 2017.

În ceea ce privește efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale pe teritoriul Federației Ruse, menționăm că autorizațiile respective nu au fost transmise de către Ministerul Transporturilor al Federației Ruse. Prin urmare, A.A. „ANTA" atenționează operatorii de transport să evite planificarea curselor ocazionale până la recepționarea autorizațiilor, fapt despre care vă vom informa suplimentar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...