37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tinerii care vor să-şi iniţieze o afacere pot să câştige granturi între 3 şi 10 mii euro

Tinerii care vor să-şi iniţieze o afacere pot să câştige granturi între 3 şi 10 mii euro

20.02.20123.040 views Info-prim.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tinerii care vor să-şi iniţieze o afacere pot să câştige granturi între 3 şi 10 mii euro

 

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTIM) organizează în perioada februarie-iunie ediţia a 8-a a Concursului naţional de business planuri pentru tineri. Concursul este este organizat în colaborare cu Junior Chamber International Moldova şi în premieră este susţinut de fundaţia „Argidius”, iar 19 tineri selectaţi pentru a beneficia de granturi vor primi sume între 3 şi 10 mii euro ca să-şi iniţieze sau dezvolte o afacere, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele ANTIM Aurelia Brăguţă susţine că scopul acestui concurs este de a susţine ideile tinerilor care doresc să-şi deschidă propria afacere, astfel contribuind şi la dezvoltarea social-economică a ţării. „Concursul este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care doresc să-şi iniţieze o afacere sau să şi-o dezvolte pe cea existentă”, a spus Aurelia Brăguţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri a menţionat că în ediţiile precedente finaliştii primeau doar premii băneşti de câteva mii de euro. „Dacă la ediţiile precedente toţi banii erau oferiţi sub formă de grant, atunci începând din acest an grantul va constitui 70%. Celelalte 30% vor fi restituite în fondul de dezvoltare al concursului după un an de la obţinerea banilor. Sperăm că acest lucru va responsabiliza participanţii la concurs, iar afacerea iniţiată va fi una de succes”, a spus Aurelia Brăguţă.

Concursul se va desfăşura în cinci etape, până la 22 martie tinerii se pot înregistra la concurs prin intermediul www.cbp.antim.org. La cea de-a doua etapă vor fi selectate 50 de persoane, care pe parcursul a două luni vor fi instruite cum să iniţieze o afacere şi să elaboreze un plan de afaceri. Ulterior, dintre cei 50 de participanţi vor fi selectaţi 19 finalişti în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate. Finaliştii vor fi premiaţi la cea de-a cincia etapă, în cadrul Galei Ideilor de Afaceri.

„La concurs pot participa tineri pe de întreg teritoriul ţării. De asemenea, încercăm să atragem în concurs şi tinerii din regiunea transnistreană”, a spus preşedintele ANTiM.

Din cei 19 finalişti o persoană va primi Premiul Mare în valoare de 10 mii euro, 3 persoane vor fi premiate cu câte 7 mii euro, 5 persoane vor primi 5 mii de euro şi alte 10 persoane vor câştiga câte 3 mii euro. Criteriul care va sta la baza selectării celor mai bune planuri de afaceri este caracterul inovator şi creativitatea afacerii.

Comentarii

  1. Alina spune:

    super,numaidecit ma inscriu in concurs,sper ca ideile mele sa aiba succes,macar cit de cit.

  2. Oleg spune:

    Doresc sa dezvolt intreprinderea dar toate granturile s-au dat deja . I anul acest 2013-2014 nu se prevede nici un grant? Am impresia ca totul se da publicitatii doar dupa ce se repartizeaza totul.Cine este de acor cu parerea acaeasta?

  3. John spune:

    MDA niste publicitate, la asa concurs, n-ar strica

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...