37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tinerii agricultori vor primi subvenţii majorate cu 10% în anul 2013

Tinerii agricultori vor primi subvenţii majorate cu 10% în anul 2013

15.01.20131.261 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tinerii agricultori vor primi subvenţii majorate cu 10% în anul 2013

Tinerii agricultori vor primi subvenţii mai mari cu 10% în acest an. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a asigurat astăzi că Republica Moldova va avea, în 2013, cu 60 de mln de lei mai mult pentru investiţii în domeniu, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Bumacov a declarat că tinerii din domeniul agricol vor fi susţinuţi financiar mai mult, ca urmare a numărului mai mare de fonduri din acest an. De asemenea, ministrul a spus că în domeniul zootehnic se vor investi mai mulţi bani. "Avem posibilităţi enorme de export de carne, dar nu există putere financiară. Vom face în aşa fel încît să nu distrugem baza de producere din R. Moldova".

Bumacov a specificat că deşi bugetul de stat prevede pentru agricultori subvenţii de 400 mln de lei, producătorii agricoli vor fi susţinuţi, în acest an, cu încă 60 mln de lei, bani acordaţi de către Comisia Europeană.

De asemenea, în Regulamentul de subvenţii în agricultură din 2013 au fost incluse trei măsuri noi de subvenţionare a agricultorilor. Aceştia urmează să primească ajutor financiar pentru defrişarea viilor şi livezilor, primind pentru fiecare hectar replantat cîte cinci mii de lei. În plus, agricultorilor le vor fi parţial compensate şi cheltuielile la pomparea apei şi la consolidarea terenurilor.

Regulamentul de subvenţii în agricultură pentru 2013 urmează să fie aprobat în două săptămîni, actualmente acesta fiind în proces de avizare, a adăugat Vasile Bumacov.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...