37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Textele publicitare ale agenților economici nu vor mai fi verificate de Centrul Național de Terminologie

Textele publicitare ale agenților economici nu vor mai fi verificate de Centrul Național de Terminologie

27.02.2018662 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Atribuția de verificare ingvistică a textelor pentru publicitate, adrese mărfuri, denumiri de persoane juridice, etc, nu va mai reveni Centrului Național de Terminologie. Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului se regăsește un proiect care transferă această competență Agenției Servicii Publice.

Proiectul promovează interesele cetăţeanului, pe de o parte, de a beneficia de prestarea mai rapidă a anumitor servicii publice, reducerea sarcinilor administrative, iar pe de alta, interesele statului de a asigura o utilizare mai eficientă a resurselor şi sporirii calităţii de deservire, prin extinderea principiului de ghişeu unic, ceea ce este conform interesului public.

Proiectul de lege prevede modificarea a 5 acte legislative care la momentul actual stabilesc atribuţia de verificare lingvistică pentru mai multe aspecte Centrului Naţional de Terminologie. Urmare a adoptării prezentului proiect de lege, atribuţia de verificare lingvistică va reveni Agenţiei Servicii Publice.

Implementarea prevederilor proiectului nu va necesita cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat. Totodată, Guvernul urmează în termen de 3 luni să ajusteze cadrul normativ la prezentul proiect de lege.

În acest context, va fi modificată şi completată Hotărârea Guvernului nr. 314 din 22.05,2017, privind constituirea Agenţiei Servicii Publice, referitor la numărul de personal care va presta servicii de verificare lingvistică, remunerarea acestora fiind acoperită din sursele proprii ale Agenţiei Servicii Publice.

Proiectul urmează a fi discutat și arprobat de miniștri miercuri, 28 februarie 2018.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...