37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Termenul de vămuire a maşinilor cu numere de înregistrare străine a fost prelungit

Termenul de vămuire a maşinilor cu numere de înregistrare străine a fost prelungit

23.03.2017858 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cetăţenii care au introdus pe teritoriul ţării până în data de 1 noiembrie 2016 autoturisme cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import până la 1 iulie curent, prin regim facilitat. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa cabinetului de miniştri.

Potrivit hotărârii de Guvern, termenul de vămuire a autoturismelor respective a fost extins de la 1 aprilie la 1 iulie 2017.  Regimul vamal facilitat de import, cu achitarea accizului în mărime de 30%, va fi păstrat pentru această perioadă.

"Există un număr mult mai mare de maşini cu plăcuţe de înmatriculare în străinătate, iar solicitările de vămuire sunt, pe alocuri, la limita capacităţilor Serviciului Vamal. Este vorba de peste 500 de autoturisme pe zi în ultimele săptămâni. Decizia de prelungire a termenului a fost luată pentru a da posibilitatea tuturor cetăţenilor să-şi înregistreze în ţară autoturismele. Sperăm să eliminăm, totodată, şi alte bariere existente", a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Până în prezent, au fost vămuite 14 132 de mijloace de transport, dintre care 1144 sunt cu plăcuţe de înregistrare în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului. Veniturile încasate la buget se ridică la 304,76 mil. lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...