37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Termene de plată pentru impozitul funciar şi pe bunurile imobiliare

Termene de plată pentru impozitul funciar şi pe bunurile imobiliare

12.08.20111.709 views Serviciul FIscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Termene de <span style='position:relative;color: #3c5a98; text-decoration: underline;' data-toggle-tooltip2 data-title='Sumă de bani plătită cuiva sau transferată în contul de decontare al unei persoane pentru munca depusă, servicii acordate drept contravaloare a unui obiect cumpărat sau utilizarea unui activ etc.'>plată</span> pentru impozitul funciar şi pe bunurile imobiliare maria.bernevec 11.9999

Termene de plată pentru impozitul funciar şi pe bunurile imobiliare

 

Serviciul Fiscal de Stat reaminteşte că se apropie primul termen de achitare a impozitului funciar şi pe bunurile imobiliare. Conform prevederilor Codului fiscal, persoanele fizice (cetăţeni), persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activitate de întreprinzător şi au obligaţia de a prezenta dările de seamă fiscale - forma BIJ-10 şi forma FUNJ-10 şi care n-au achitat impozitele respective pîna la 30 iunie curent, au obligaţia de a achita impozitul pe bunurile imobiliare în părţi egale, cel tîrziu pîna la 15 august şi 15 octombrie a anului fiscal de gestiune.

Important

Pentru a evita orice neclaritate legată de achitarea impozitului funciar şi pe bunurile imobiliare reamintim contribuabililor următoarele elemente importante pe care trebuie să le aibă în vedere.

Termenul de achitare indicat în avizul de plată la impozitul funciar şi pe bunurile imobiliare este 15 august şi 15 octombrie curent. În cazul în care avizul de plată nu va fi achitat în termenele respective, se vor aplica penalităţii care constituie pentru anul curent 0,03% din suma impozitului ce urmează a fi achitată, calculată pentru fiecare zi de întîrziere.

Dacă contribuabilii nu au primit sau au pierdut avizul de plată, ei pot solicita oricând o copie a acestuia de la inspectoratele fiscale teritoriale şi la serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor în raza de administrare a cărora se află obiectele impunerii.

În acelaşi timp, sîntem disponibili să acordăm pe subiectul în cauză consultaţii la numărul de telefon: 0-8000-1525, sau accesînd pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat, rubrica Baza generalizată a practicii fiscale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...