37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Taxa pentru licenţa caselor de schimb valutar din Moldova va creşte de 3,7 ori – până la 12 mii lei

Taxa pentru licenţa caselor de schimb valutar din Moldova va creşte de 3,7 ori – până la 12 mii lei

09.03.2016793 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acestea sunt prevederile modificărilor Legii privind reglementarea valutară, elaborate de Banca Naţională a Moldovei şi aprobate de guvern.

Potrivit BNM, în cazul reperfectării licenţei, plata pentru eliberarea copiei autentificate pentru filialele existente nu va fi percepută. Taxa pentru licenţa care se eliberează hotelurilor se majorează de 1,8 ori - pînă la 6000 lei, luînd în considerare faptul că hotelurile efectuează doar operaţiuni de cumpărare a valutei.

Luînd în considerare experienţa BNM referitoare la licenţierea caselor de schimb valutar şi a hotelurilor care deţin puncte de schimb valutar, precum şi experienţa similară în domeniile conexe (sectorul bancar), proiectul de lege modifică termenul de valabilitate a licenţei de la 5 ani la un termen nelimitat, inclusiv în vederea concordării cu termenul nelimitat de valabilitate a licenţelor eliberate altor entităţi din sectorul financiar (bănci, companii de asigurări, asociaţii de economii şi împrumut, societăţi de plată, societăţi de investiţii etc.).

În prezent, taxa pentru licenţele eliberate caselor de schimb valutar din Moldova şi a caselor de schimb valutar de pe lângă hoteluri constituie 3250 lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...