37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Taxa pentru folosirea drumurilor se majorează cu 50%

Taxa pentru folosirea drumurilor se majorează cu 50%

14.04.20151.413 views Evenimentul Zilei Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Moldova se majorează cu 50 la sută, potrivit Legii bugetului de stat pe 2015, aprobată prin angajarea răspunderii Guvernului. Scopul acestei majorări se explică prin necesitatea de a acumula mai multe resurse financiare pentru reabilitarea reţelei de drumuri.

Urmare a majorării şi luând în consideraţie numărul unităţilor de transport pentru care vor fi calculate taxe, încasările din taxele rutiere se prognozează în cuantum de 380 mln lei. Din acestea, 295,7 mln lei va constitui taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Moldova (50 la sută din încasări se transferă la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale). 60 mln lei  vor veni  din procurarea vinietei, 9,1 mln lei  din taxa  de eliberare a autorizaţiilor pentru transporturi rutiere internaţionale şi  15,1 mln lei din alte taxe rutiere.

Comentarii

  1. mmax spune:

    explicati va rog din ce data trebuie sa calculam dupa noile cote la impozite, daca va fi necesar de facut recalcul pentru prima parte a anului?! declaram anual dar platim cind am trecut testarea, bugetul pe 2015 aprobat in cursul anului, cum de inteles urmeaza sau nu sa achitam diferenta?

  2. xx spune:

    Vreau si eu sa stiu daca va trebui sau nu de recalculat pentru lunile cind bugetul 2015 nu era si am achitat dupa cota anului 2014?

  3. Andrei spune:

    Conform legii politicii bugetar fiscale care trebuie sa fie publicata in MO dupa promulgarea de presedintele tarii, este scris ca intra in vigoare din 1 mai 2015, respectiv daca ati avut obligatia de achita taxa drumului de exemplu pe 4 martie 2015, atunci ati achitat conform legii care a fost in vigoare atunci si dupa parerea mea nu trebuie de achitat diferenta, macar ca declaram o data pe an. Dar o sa vedem explicatiile pe parcursul anului de la Minfin. Sper sa nu avem surprize 🙂

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...