37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Taxa pentru drumuri ar putea fi exclusă. Şoferii moldoveni vor plăti un nou impozit

Taxa pentru drumuri ar putea fi exclusă. Şoferii moldoveni vor plăti un nou impozit

01.02.20161.141 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxa pentru drumuri pe care o plătesc şoferii moldoveni ar putea fi eliminată. În schimb, autorităţile propun introducerea unui nou impozit - cel pentru autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova.

Ministerul Finanţelor de la Chişinău a publicat proiectul legii bugetului pentru anul 2016, care prevede că impozitul pentru autovehicule va fi egal cu mărimea taxei de drum plătită de moldoveni în 2015. Documentul precizează că plăţile vor fi efectuate către bugetul primăriilor localităţilor unde sunt înmatriculate automobilele.

De asemenea, achitările vor fi făcute ca şi în cazul impozitului pentru bunuri imobiliare - în două rate: una până la 15 august, iar alta până la 15 octombrie. Iar în cazul achitării anticipate, va fi oferită o reducere de 15 % din suma impozitului.

Mold-street.md precizează că autorităţile urmăresc astfel descentralizarea financiară, pentru a atinge obiectivul specific trasat privind perfecţionarea actualului sistem de finanţe publice locale, astfel încât să se asigure autonomia financiară a autorităţilor publice locale prin consolidarea bazei de venituri proprii ale autorităţilor locale şi a autonomiei de decizie asupra lor.

Precizăm că, în prezent, banii acumulaţi din taxele pentru drumuri sunt distribuiţi în mod egal bugetelor locale şi Fondului Rutier.

Ministerul Finanţelor estimează că în anul 2017 aceste modificări vor aduce peste 340 de milioane de lei, iar în 2018 - cu 20 de milioane mai mult, bani care vor fi alocaţi primăriilor pentru reparaţia drumurilor şi străzilor locale.

Comentarii

  1. Cont spune:

    Ei schimba una cu alta , nu au ce face si incearca sa incurce lumea. daca este acelasi sens al acestui impozit nou, pentru ce este nevoie de aceste modifcari. Daca se doreste sa fie trasferat la bugete locale, care este problema schimbati asta in titlu IX si gata. Acum vreo 3-4 luni o sa achitam intr-un mod, pe urma o sa fie altffel, si o sa fie haos si dureri de cap pentru toti. apoi explicatii pe la sf de an cum trebuia de facut.

  2. Frunza Ion spune:

    Ca la Moldova, totul pe dos si pe ascuns

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...