37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Taxa pe grăsimi, introdusă în premieră mondială – vezi unde

Taxa pe grăsimi, introdusă în premieră mondială – vezi unde

10.10.20111.358 views Ziare.com
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxa pe grăsimi, introdusă în premieră mondială - vezi unde

 

Danemarca a devenit, de la 1 octombrie, prima ţară din lume care a introdus o taxa pe grăsimi.

Toata săptămîna, consumatorii au luat cu asalt magazinele. Pentru a face economii, aceştia şi-au făcut provizii de pizza, carne, lapte ori unt, relatează Time.

Noua taxa doreşte ca să diminueze consumul de grăsimi. Astfel, in Danermarca se vor plăti 2,15 euro în plus la fiecare kilogram de grăsimi saturate, taxa fiind valabila si pentru produsele semipreparate.

Purtătorul de cuvînt al Confederaţiei daneze a industriaşilor, Gitte Hestehave, nu crede în efectul pe care noua taxa îl va avea asupra sănătăţii. "E o taxa si atît", a spus Hestehave.

Pe de alta parte însă, juriştii atenţionează ca aceasta taxa induce un risc pentru competitivitatea produselor pe piaţa din Danemarca. Astfel, produsele importate supuse unei singure taxe vor fi mai ieftine decît produsele daneze, care vor fi taxate şi la nivel de producător pentru grăsimile utilizate.

Comentarii

  1. cont spune:

    A ramas sa se mai introduca taxa pentru aer respirat si pentru acea ca traim. Cel putin mai bine conducerea noastra nu auda despre aceasta taxa, ca au o practica sa foloseasca tot ce e mai bun in alte tari :))))

  2. Adrian spune:

    iar noi o sa avem amenzi in marime de un milion lei, asa ca cei de la danemarca se odihnesc :))

  3. lilia spune:

    bine astfel se va mai reduce obezitatea

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...