37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tarile care vor renunta la bancomate

Tarile care vor renunta la bancomate

22.12.20141.295 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Belgia, Franța și Canada sunt țările în care tranzacțiile cu cardul reprezintă peste 90% din totalul de plăți efectuate de locuitori. Aceste țări ar putea renunța în curând la bancomate, informează CNBC.

În Belgia, procentul plăților non-cash din total plăților efectuate este de 93%, iar peste 86% din populație are un card de debit. În această țară există o lege care limitează plățile cash la 3.000 de euro. Cei care încalcă această regulă ar putea primi o amendă de 225.000 de euro.

În Franța, ponderea plăților non-cash din total plăți efectuate este de 92%, iar 69% din populație are un card de debit. În Franța, există o lege similară celei din Belgia de limitare a plăților cash la 3000 de euro.

În Canada, 90% din plățile efectuate de locuitori sunt non-cash, iar procentul din populație care deține un card de debit este de 88%. Din februarie 2013 Canada a stopat emiterea de monede, mișcare ce ar aduce economii de 11 milioane de dolari pe an.

Alte state care se află în acest top sunt, în ordine, Marea Britanie, Suedia, Australia, Olanda, SUA, Germania, Coreea de Sud.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    da, noi avem de mai lucratla acest capitol

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...