37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ȘTAMPILELE pot deveni ISTORIE pentru întreprinzătorii din R. Moldova

ȘTAMPILELE pot deveni ISTORIE pentru întreprinzătorii din R. Moldova

12.03.20151.085 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Premierul Chiril Gaburici este nemulțumit de faptul că întreprinzătorii sunt obligați să plătească bani pentru ștampile atunci când deschid o afacere, iar din acest motiv a cerut să fie pregătit un proiect de hotărâre care ar anula obligativitatea acestora.

„Suntem pe locul 35 în lume în ceea ce privește procesul de deschidere a unei afaceri. Este un loc onorabil, dar trebuie să îmbunătățim acest indicator. În acest sens, ar trebui să anulăm obligativitatea achiziționării ștampilelor atunci când cineva vrea să deschidă o afacere. Mai mult, bani trebuie să plătești și atunci când închizi afacerea, pentru nimicirea ștampilelor. Cred că mediul de afaceri va saluta această decizie", a menționat Gaburici în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Gaburici s-a arătat îngrijorat de faptul că unele companii mari, dar și unii agenți economici, ar putea să-și sisteze afacerile din R. Moldova din cauza hotărârilor date de instanțele de judecată. „Aceste companii mari ar putea să plece, iar alte companii ar putea să nu vină să investească în țara noastră. Trebuie să găsim de urgență soluții", a precizat sursa citată.

Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a spus că vor fi promovate două proiecte de lege privind medierea și arbitrajul. „Cunoaștem asemenea situații și urmează să avem întrevederi cu agenții economici respectivi. Vom vedea ce spun ei și cu ce soluții vin. Fiecare caz urmează să fie analizat în parte", a dat asigurări Grosu.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Oare alte probleme nu-s in tara,in afara stampilelor(procurarii si nimicirii lor)???!!! Si,nu-s asa mari bani !!! Mai bine d-ul Gaburici sa-r implica in Lejislatia noastra inperfecta,care duce la inchiderea intreprinderilor!!! S-ar interesa-unde se duc banii,acumulati in Fonfurile sociale si medicale,ca e asa dezordine in medicina noastra!!! CU sau FARA stampile-ce importanta mare este.daca intreprinderea e inadusita de taxe,impozite si controluri???!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...