37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Surprize la vamă: alte criterii de calcul al accizelor pentru autoturisme

Surprize la vamă: alte criterii de calcul al accizelor pentru autoturisme

06.04.20111.487 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Surprize la vamă: alte criterii de calcul al accizelor pentru autoturisme

 

Deşi nu a iscat nici o discuţie, comentariu sau nemulţumire, una dintre modificările enunţate în politica bugetar-fiscală, aprobată de Parlament pentru acest an, se referă şi la accizele pentru autoturismele importate.

Înainte de modificare, la vamă se achita un acciz de 1,13 euro/cm3 pentru autoturismele cu motor cu piston, cu aprindere prin compresie (diesel sau semi-diesel) importate cu capacitatea cilindrica de peste 1500 cm3, dar de maximum 3000 cm3. Pentru cele care au aveau o capacitatea cilindrica de peste 3000 cm3, se achita 3,50 euro/cm3.

Politica bugetar-fiscală, aprobată pentru acest an, nu aduce modificări ce ţin de nivelul cotei accizelor, dar de intervalul capacităţii cilindrice la care se referă. Astfel, 1,13 euro/cm3 se achită pentru autoturismele importate cu capacitatea cilindrica de peste 1500 cm3, dar de maximum 2500 cm3 şi 3,50 euro/cm3 - pentru cele cu capacitate mai mare de 2500 cm3.

Amintim că ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa, anterior aprobării, a declarat că politica fiscală pentru acest an nu aduce decât mici modificări, cum ar fi majorarea cotei accizelor la tutun şi pentru produsele alcoolice tari, precum şi eliminarea plafoanelor pentru taxele locale.

Comentarii

  1. Cires Elena spune:

    Da, modificarile Codului Fiscal contin mai multe surpize neplacute, care nu au fost enuntate.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...