37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Supravegherea pieței produselor nealimentare

Supravegherea pieței produselor nealimentare

14.12.2017768 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat în ședința de ieri un proiect de lege ce are drept scop desfăşurarea activităţilor de supraveghere a pieţei produselor nealimentare în baza unui program general și a programelor sectoriale cu evaluarea ulterioară a efectelor implementării acestor programe.

Ideea principală a proiectului constă în elaborarea unui program general de supraveghere a pieței, în baza mai multor programe sectoriale (de exemplu: sectorul produselor cosmetice, sectorul producerii jucăriilor etc).

Astfel, responsabilii de supraveghere a pieței vor publica programele sectoriale elaborate pe pagina web a autorității și le vor prezenta Ministerului Economiei și Infrastructurii, până în data de 1 decembrie a fiecărui an.

Ministerul Economiei și Infrastructurii, la rândul său, în baza programelor sectoriale va elabora până la data de 31 decembrie programul general de supraveghere a pieței pentru anul următor.

Documentul include prevederi ce țin de organizarea și infrastructura generală a supravegherii pieței, identificarea și responsabilizarea autorităților de supraveghere, stabilirea mecanismelor de cooperare și coordonare între autoritățile de supraveghere și organul vamal.

De asemenea, programul va conține un sistem de schimb operativ de informații privind produsele periculoase, un sistem naţional de informare și comunicare pentru supravegherea pieței, descrierea generală a activităților și a procedurilor relevante, cadrul general de cooperare cu alte state, precum și evaluarea acțiunilor întreprinse și a raportării aferente.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, implementarea proiectului nu necesită mijloace financiare suplimentare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...