37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sumele încasate la bugetul Moldovei de pe urma privatizării

Sumele încasate la bugetul Moldovei de pe urma privatizării

27.07.2016712 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La bugetul de stat al Republicii Moldova, de pe urma privatizării proprietății statului, în primul semestru 2016 au fost încasate 286,76 milioane de lei.

Acest fapt a fost comunicat de Agenția Proprietății Publice, care a prezentat rezultatele deznaționalizării proprietății publice în perioada indicată, informează NOI.md

Instituția a amintit că, în perioada de la 19 februarie pînă la 8 aprilie, a fost organizată și desfășurată privatizarea a 57 de obiecte din proprietatea publică a statului, care urmau a fi privatizate, inclusiv 12 obiecte au fost expuse la licitație „sub ciocan" la 16 martie, au fost privatizate 2 obiecte de construcții nefinisate în valoare totală de 476 de mii de lei (Centrul Comercial din satul Dezghingea, UTA Găgăuzia; Casa de Cultură cu rețelele tehnice din s. Horodiște, r-nul Călărași). 20 de obiecte au fost expuse la concursul comercial și 2 obiecte - la concursul investițional în perioada de la 19 februarie pînă la 23 martie.

Ca rezultat al concursului comercial a fost privatizată ÎS „Întreprinderea de Reparare şi Exploatare Auto" (complex patrimonial unic), mun. Chişinău, str. Burebista, 17, în valoare de 19 mil. lei. 24 de pachete de acţiuni proprietate publică a statului au fost expuse la licitaţii „sub ciocan" pe piaţa reglabilă în perioada de la 4 pînă la 8 aprilie 2016, au fost privatizate acţiuni ale statului în 3 societăţi pe acţiuni în valoare totală de 258 mil. 296,3 mii de lei (SA „Aeroport Catering" - 100%, „Amelioratorul" - 99,385%, SA „Magazinul Universal Central „UNIC" - 85,45%.

În primul semestru a fost verificată executarea obligaţiilor la 69 de contracte de parteneriat public-privat şi concesiune, înregistrate în Registrul de proprietate publică. Au fost coordonate studiile de fezabilitate tehnico-economică a 9 proiecte de parteneriat public-privat; s-a controlat executarea obligaţiilor la 11 contracte de cumpărare-vînzare a obiectelor din proprietate publică, privatizate la concursuri, au fost coordonate investiţii în valoare de 3 mil. 720,85 mii lei; s-a aprobat privatizarea a 6 încăperi non-rezidenţiale, acordate în chirie şi s-au perfectat 3 contracte de cumpărare-vînzare a loturilor de pămînt aferente în valoare totală de 2 mil. 019,7 mii lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...