37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SUA oferă suport Republicii Moldova în creşterea comerţului şi a investiţiilor

SUA oferă suport Republicii Moldova în creşterea comerţului şi a investiţiilor

14.09.2017690 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul ședinței de ieri, executivul a decis iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al doilea Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creşterea comerţului şi a investiţiilor în sectoarele cheie, semnat la Chişinău la 28 septembrie 2016.

Amendamentul prevede majorarea valorii totale a Acordului de asistenţă cu 2,28 milioane de dolari SUA, suma totală a fondurilor ajungând la 13,154 milioane de dolari SUA.

Fondurile suplimentare vor fi direcţionate spre activităţile noului proiect privind „Reformele Structurale din Moldova", având ca scop îmbunătăţirea mediului de afaceri prin implementarea reformelor în sectorul de afaceri şi cel fiscal.

Activităţile proiectului se vor axa pe reducerea barierelor administrative în activitatea de antreprenoriat, optimizarea sistemului fiscal, reducerea oportunităţilor pentru corupţie, îmbunătăţirea accesului la informaţie şi fortificarea dialogului dintre sectorul public şi cel privat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...