37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Statul va acorda tinerelor mamici indemnizatii mai mari

Statul va acorda tinerelor mamici indemnizatii mai mari

11.01.20131.461 views TV7.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Statul va acorda tinerelor mamici indemnizatii mai mari

   Indemnizaţiile acordate la naşterea copilului vor creşte cu 300 de lei potrivit unei decizii de Guvern.
   Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a precizat că indemnizaţia unică la naşterea primului copil va fi de 2,6 mii de lei, iar pentru fiecare copil următor - 2,9 mii lei, faţă de 2,3 mii lei şi 2,6 mii lei, respectiv, în prezent.

"Indemnizaţiile vor fi alocate tinerelor mămici din bugetul de stat până la trei ani pentru persoanele asigurate şi până la un an şi jumătate pentru cele neasigurate", a menţionat Buliga.

Comentarii

  1. Dina spune:

    de ce nu marit si indemnizatia lunara pentru copil ca cu 300lei nu poti sa cresti un copil sa cumperi nistogen ,care pina acuma statul il dadea la copiii pina la jumate de an ,iar acuma pina la 4 luni care o singura cutie costa 70lei si pe luna iti trebuie 5-6 cuti,si pampers.

  2. SVETA spune:

    Foarte corect Dina … Ei cu o mina iti dau dar cu ambele iti iau 🙁 Asta e tara minunilor R.Moldova

  3. Adrian spune:

    Consider ca indemizatiile trebuie sa fie cu mult mai mari. Statul trebuie sa incurajeze natalitatea. In curind o sa ajungem ca o sa fie mai multi batrini decit cei care lucreaza si platest cotizatii pentru pensiile batrinilor.

  4. Svetlana spune:

    Daca nu ma insala memoria in MO din 14 septembrie este indicat ca indemnizatia unica la nasterea copilului se abroga (s-a metionat art.si litera), pe citi ii intrebam nimeni nu erau la curent, mi s-a parut ca nu am citit corect, am revazut MO, am vizualizat si art. dat in Regulamentul privind indemnizatiile, si era pronuntat cu negru, ca din 01.01.2013 indemnizatia data se abroga, deci nu va fi.VA ROG MULT Sa MA „LUMINATI” si pe mine, ce nu am inteles?

  5. Mariana spune:

    Svetlana, in LEGE Nr. 289 din 22.07.2004, privind indemnizatiile…, e abrogata litera e dar este adaugat art 17 care face trimitere ca anual aceasta indemnizatie se stabileşte prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Asa ca indemnizatia a ramas si e mai mare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...