37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Statul scoate la privatizare 9 SA de pe teritoriul „Tracom”

Statul scoate la privatizare 9 SA de pe teritoriul „Tracom”

02.08.2011911 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Statul scoate la privatizare 9 SA de pe teritoriul „Tracom”

 

Din 15 iunie 2011 a fost fondat parcul industrial pe baza platformei industriale „Tracom”. În conformitate cu Caietul de sarcini elaborat de către Ministerul Economiei statul scoate la privatizat pachetele de acțiuni din cadrul a 9 Societăți pe Acțiunie pe care le deține pe terenul uzinei „Tracom”.

Privatizarea va avea loc prin intermediul unui concurs investițional. Societățile pe acțiuni vizate sunt: S.A. „ForjaCom”, S.A. „Presudor” , S.A. „Zidarul-SV”, S.A. „MaPasAuto”, S.A. „Reupies”, S.A. „Uzina turnătorie Aralit”, S.A. „Radiator”, S.A. „Dotarcom”, S.A. „Bicotra”.

Obiectivele privatizării pachetelor de acţiuni ale statului din societăţile pe acţiuni susnumite sunt: integrarea armonioasă a întreprinderilor în activitatea parcului industrial „TRACOM”, amplificarea şi diversificarea activităţii de producere industrială a întreprinderii şi atragerea investiţiilor capitale durabile, crearea locurilor de muncă.

Caietele de sarcini menţionate au fost aprobate la şedinţa Comisiei pentru desfăşurarea concursurilor comerciale şi investiţionale de privatizare a proprietăţii publice, care s-a desfăşurat pe data de 18 iulie 2011 şi includ datele generale pe fiecare societate, principiile de bază privind desfăşurarea concursului investiţional, documentele care urmează а fi prezentate de participanţi, criteriile de selectare а ofertantului cîştigător, precum şi proiectul contractului de vânzare-cumpărare, estimările privind volumul şi direcţiile principale de efectuare а investiţiilor.

Criteriile de bază la determinarea câştigătorului concursului investiţional sunt: preţul propus şi termenele de plată, volumul, structura şi termenele de realizare a obligaţiilor investiţionale, preponderent capitale, obligaţia privind asigurarea înregistrării societăţii pe acţiuni respectivă în calitate de rezident al parcului industrial „TRACOM”, privind stingerea datoriilor faţă de bugetul de stat şi salariaţi, privind dezvoltarea întreprinderii şi activităţilor de producere industrială, preponderent prelucrarea metalelor, fabricarea produselor din metal, fabricarea de maşini şi echipamente, producţia echipamentelor electrice şi electronice, producţia de tehnologii informaţionale, privind menţinerea numărului locurilor de muncă şi crearea locurilor de muncă, de a asigura păstrarea categoriei terenului destinat industriei pe toată perioada de activitate a societăţii în calitate de rezident al parcului industrial, privind protecţia mediului înconjurător şi alte.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...