37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Statul instituie monopolul asupra jocurilor de noroc

Statul instituie monopolul asupra jocurilor de noroc

08.12.2016781 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Statul va institui monopolul la toate tipurile de jocuri de noroc, cu excepția cazinourilor față de care se înăspresc condițiile de practicare a acestui gen de activitate, potrivit unui proiect de modificare a legislației, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de un grup de deputați, proiect avizat ieri de Guvern, informează MOLDPRES.

Pe parcursul anului 2016 au fost efectuate mai multe studii care au constatat că "există riscuri majore de evaziune fiscală, riscuri sociale ce țin de acest domeniu", a declarat în ședința Cabinetului de miniștri  vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Executivul a mai aprobat un proiect de modificare a legislației, potrivit căruia Ministerul Finanțelor va prelua de la Camera de Licențiere atribuțiile de reglementare și supraveghere a domeniului jocurilor de noroc. De asemenea, se preconizează modificarea sistemului de impozitare a tuturor cîștigurilor din jocurile de noroc și interzicerea publicității domeniului.

La sfîrșitul lunii octombrie, Camera de Licenţiere a dispus suspendarea licenţelor a 65 de agenţi economici pentru activităţile cu jocuri de noroc, miză, cazino și aparate de joc. Acţiunile de suspendare au fost cauzate de multiplele încălcări constatate în cadrul actului de control efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor și a investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupţie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...