37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Statul îşi scoate la licitaţie 38 de societăţi pe acţiuni

Statul îşi scoate la licitaţie 38 de societăţi pe acţiuni

20.11.2012874 views ECOnomist
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

false false false MicrosoftInternetExplorer4

false false false MicrosoftInternetExplorer4

Statul îşi scoate la licitaţie 38 de societăţi pe acţiuni

În periada 20 – 23 noiembrie, la Bursa de Valori a Moldovei se desfășoară licitația 'cu strigare' la care vor fi puse spre vânzare 38 de societăți pe acțiuni care aparțin statului, în 16 dintre acestea statul deținând pachetul majoritar, scrie IPN

Printre societăţile ale căror pachete de acţiuni sunt expuse la licitaţie sunt: Farmaco (94,6%), Floare-Carpet (59,4%), Armo-beton (100%), Glass Conteiner Company (31,4%), Combustibil solid (78%) – din capitală, Uzina de maşini pentru salubrizare din Făleşti (94%) şi Uzina Răut din Bălţi(76,5%).

Așa cum multe dintre aceste pachete de acțiuni au mai fost expuse anterior la licitații, prețul lor a fost redus în medie cu 5 – 20%, afirmă directorul Agenţiei Proprietăţii Publice de pe lângă Ministerul Economiei, Tudor Copaci. „Sperăm că reducerea va face aceste pachete de acţiuni mai atractive pentru potenţialii investitori. De la publicarea, în luna octombrie, a comunicatului informativ despre desfăşurarea licitaţiei am avut mai multe solicitări de informaţii suplimentare de la oameni de afaceri din România, Federaţia Rusă, Ucraina, precum şi din alte ţări”, a mai spus Copaci.

Licitaţia „cu strigare” începe astăzi, 20 noiembrie, la ora 10.00, şi va ţine până la finele săptămânii. Aceasta se înscrie în ultima rundă de privatizare anunţată de APP în acest an. Pe parcursul rundei se vor desfăşura mai multe licitaţii „cu strigare” şi cu reducere. De asemenea sunt anunţate un concurs investiţional şi unul comercial, ofertele la ceste pot fi prezentate până la 6 decembrie.

În cadrul rundei de privatizare vor fi expuse 80 de bunuri proprietate publică de stat. Preţul total este de 1,3 mld. lei. APP se aşteaptă să obţină din această rundă de privatizare 200-250 mil. lei.

În bugetul de stat pe anul curent sunt preconizate mijloace obţinute din privatizare în sumă de 260 mil. lei. Până în prezent au fost privatizate bunuri şi acţiuni proprietate publică în sumă de 110 mil. lei.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...