37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Statisticile oficiale confirmă prognozele BNM privind evoluția ratei inflației

Statisticile oficiale confirmă prognozele BNM privind evoluția ratei inflației

12.12.20161.043 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rata anuală a inflației a coborît în luna noiembrie la 2,6 la sută, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), care confirmă prognozele Băncii Naționale a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.

După ce va coborî sub limita inferioară a intervalului de variație al țintei în trimestrul patru 2016, inflația va accelera și va înregistra nivelul maxim în trimestrul IV 2017, se menționa în raportul BNM asupra inflației, lansat în luna octombrie 2016. Ulterior, va reveni și se va menține în cadrul acestuia pînă în trimestrul doi 2018. Intervalul de variație al țintei inflației de 5 la sută este de ±1,5 puncte procentuale.

Prețurile la produsele alimentare în noiembrie acest an erau mai mari cu 3,2 la sută decît cele înregistrate în perioada similară a anului precedent, prețurile la mărfurile nealimentare au crescut cu 3,5 la sută, iar la serviciile prestate populației cu 0,6 la sută.

Statisticile oficiale mai arată că rata anuală a inflației în noiembrie 2015 a fost de 13,5 la sută, inclusiv la produsele alimentare - 14,5 la sută, mărfurile nealimentare - 13,8 la sută, iar la serviciile prestate populației 11,3 la sută.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...