37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sprijin financiar de 3000 de euro pentru inventatorii moldoveni care-și vor breveta invențiile peste hotare

Sprijin financiar de 3000 de euro pentru inventatorii moldoveni care-și vor breveta invențiile peste hotare

24.06.2016439 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inventatorii moldoveni vor putea beneficia de suport din partea statului în procesul de brevetare în străinătate a invenţiilor şi a soiurilor de plante create în Republica Moldova. Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, un Regulament în acest sens, care stabileşte mecanismul de susţinere financiară a persoanelor juridice care au iniţiat procedura de brevetare externă a produselor create.

Proiectul a fost prezentat în cadrul ședinței Executivului de Andrei Popa, vicedirector al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Acesta a declarat că documentul va duce la sporirea capacităţilor de inovare ale instituţiilor de cercetare, ale centrelor universitare şi ale mediului de afaceri prin încurajarea brevetării invenţiilor pe plan internaţional. Inventatorii vor putea beneficia de acoperirea parţială a cheltuielilor suportate în timpul brevetării în străinătate a invenţiilor şi a soiurilor de plante, în special, pentru achitarea taxei de depunere a cererii de brevet şi/sau examinarea cererii, a taxei de documentare şi pentru efectuarea examinării tehnice a soiului de plantă.

Un solicitant va putea beneficia de sprijin financiar maxim de trei ori. În cursului aceluiaşi an calendaristic, sprijinul financiar poate fi acordat unui solicitant o singură dată, iar suma nu va depăşi echivalentul a trei mii de euro.

Selectarea invenţiei, sau a soiului de plantă pentru care solicitantul va beneficia de sprijin financiar, se va efectua de o Comisie specială, formată din specialişti în domeniu şi cu experienţă, de minimum cinci ani, în sfera proprietăţii intelectuale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...