37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Spor de 20% pentru secretul de stat și premii pentru funcționarii publici

Spor de 20% pentru secretul de stat și premii pentru funcționarii publici

05.01.2018862 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sporul pentru păstrarea secretului de stat ar putea fi de până la 20 la sută din salariul de funcție, pentru toate categoriile de personal, care beneficiază de acesta, în funcție de gradul de secretizare a informațiilor la care au acces. Mărimea concretă a sporurilor, se stabilește de Guvern. Cancelaria de stat a propus pentru consultări, un document pentru uniformizarea cadrului normativ privind protecția secretului de stat, asigurând concordanța Legea cu privire la secretul de stat. La fel, se propun modificări și la Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

O altă propunere, este modificarea duratei cursului de iniţiere a funcţionarului public debutant la 40 de ore. Și asta pentru că o funcţie publică implică respectarea unor condiţii prestabilite de lege, în special pregătirea profesională, cunoştinţe în domeniu corespunzătoare sarcinilor de bază, şi se realizează prin promovarea concursului. În prezent, legea spune că durata cursului de inițiere este de 80 de ore.

În același timp, se propune modificarea Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, astfel încât asigurarea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru lucrul la monitor, să fie pusă în sarcina conducătorului autorităţii publice.

Mai mult, autoritățile vor ca bugetarii să fie stimulați cu "alte plăți". Mai exact, se propune ca art. 40 alin. (2), care spune că stimularea funcţionarului public, poate fi sub formă de premiu, mulţumire sau diplomă de onoare, să fie completat cu sintagma "alte plăți de stimulare".

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...