37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Soluția fiscală individuală anticipată – element nou prevăzut de proiectul politicii bugetare-fiscale pentru 2017

Soluția fiscală individuală anticipată – element nou prevăzut de proiectul politicii bugetare-fiscale pentru 2017

08.08.2016881 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În legislația fiscală a RM poate fi implementat conceptul de Soluție fiscală individuală anticipată (SFIA). Este una din noutățile incluse în proiectul politicii bugetare, fiscale și vamale pe anul 2017, expus de Ministerul finanţelor pentru consultări publice.

SFIA constituie un act emis de autoritățile fiscale în vederea soluționării unei cereri a persoanei fizice sau juridice, ce desfășoară activitate de întreprinzător, referitoare la reglementarea unor situații fiscale specifice. Măsura se înscrie printre instrumentele ce oferă posibilitatea persoanelor fizice și juridice, care desfășoară activitate antreprenorială de a gestiona riscul fiscal, la care se supun din cauza unor lacune în legislația fiscală, precum și unor prevederi normative, care generează interpretări duble.

Totodată, precum specifică MF SFIA va avea beneficii și pentru stat, reducând situațiile de conflict ce apar între autorități și întreprinzători și va servi drept oportunitate de perfecționare a legislației fiscale.

Prin emiterea unei SFIA organele fiscale vor preciza modul în care vor fi aplicate prevederile legislației fiscale pentru o anumită situație sau în cazul unor tranzacții specifice. Din momentul emiterii SFIA acesta devine obligatorie pentru organele fiscale și alte organe cu atribuții de administrare fiscală, dar numai în cazul când termenii şi condițiile stabilite inițial sunt strict respectate de către persoanele fizice ți juridice, ce desfășoară activitate de întreprinzător, iar cadrul legal fiscal rămâne neschimbat.

SFIA este aplicară cu succes în Romania, Polonia, Germania, Austria, Suedia și alte țări.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...