37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Solicită Bonul de casă, de responsabilitatea fiecăruia din noi depinde bunăstarea întregului popor!

Solicită Bonul de casă, de responsabilitatea fiecăruia din noi depinde bunăstarea întregului popor!

16.03.20152.917 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mereu suntem în aşteptarea unor timpuri mai bune, salarii decente, a unor posibilităţi şi oferte sociale adecvate societăţii sau deceniului în care trăim.

Astăzi, suntem în situația în care abuzul vine major de partea unor contribuabili, care dispun de restaurante, magazine, baruri, case de schimb valutar, prestatorii de servicii de transport inclusiv, în regim taxi etc., care  nu eliberează bonuri de casă.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat ține să atenționeze că, la efectuarea decontărilor băneşti în numerar pentru operaţiunile economice cu plătitorii, contribuabilii care încasează, integral sau parţial, cu numerar, carduri de credit/debit sau substitute de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a serviciilor prestate direct către populaţie sunt obligați să utilizeze mașina de casă și control, eliberând plătitorilor bonurile de casă emise de acestea.

Bonul de casă presupune o contribuţie a fiecăruia dintre noi la prosperarea societăţii în care trăim. Fiecare bon de casă achitat însumează până la 30% impozite şi taxe. Eliberarea bonului de casă garantează că aceste impozite se achită şi se acumulează în bugetul statului. Ulterior, ele sunt redirecţionate spre achitarea pensiilor, achitarea salariilor lucrătorilor din învăţământ, din medicină şi către diverse proiecte de menire socială.

Toate acestea sunt posibile numai prin participarea deplină, activă şi conştientă a fiecăruia dintre noi la viaţa de zi cu zi a statului.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat vine cu o doleanță către toți cetățenii să facă  un mic efort și să ceară bonul de casă la orice achiziţie efectuată, fapt prin care veţi contribui enorm la suplinirea bugetului ţării, asigurând tinerilor noştri, aici, în ţară, locuri de muncă remunerate corespunzător, bătrânilor - o existenţă liniştită, iaar suferinzilor - speranţa în ziua de mâine. Prin solicitarea bonului de casă, cetățenii se vor implica activ în procesul de colectare a impozitelor şi taxelor, creşterea încasărilor la buget contribuind direct la asigurarea bunăstării societăţii, ceea ce, în final, se va răsfrânge pozitiv asupra calităţii vieţii cetăţeanului, asupra prosperităţii statului şi a întregii societăţi.

Ține să atenționăm că o cumpărătură, în absenţa bonului de casă, înseamnă că, în mod pasiv, persoana lipseşte bugetul de banii care ar rezulta din plata impozitelor şi taxelor.

Serviciul Fiscal de Stat intervine cu un apel către toți cetățenii să solicite  bonul de casă, iar, în caz de neeliberare a acestuia, să apelaţi la telefonul  080001525.

Cere bonul de casă și vei contribui la combaterea  evaziunii fiscale!

Doar implicarea îți asigură bunăstarea!

Comentarii

  1. Aliona spune:

    Eu sunt total descurajata sa cer bonuri de casa, inainte eram foarte vigilenta si principiala din acest punct de vedere. Acum, pentru ce sa lupt? Ca banii sa ajunga prin buzunarele cuiva?Sa fim seriosi.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...