37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sindicatele vor impozite de 25% pentru moldovenii cu salarii anuale mai mari de 120.000 de lei

Sindicatele vor impozite de 25% pentru moldovenii cu salarii anuale mai mari de 120.000 de lei

11.10.2011986 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sindicatele vor impozite de 25% pentru moldovenii cu salarii anuale mai mari de 120.000 de lei

 

Vor să ia de la bogaţi ca să împartă nevoiaşilor. Sindicatele cer Guvernului majorarea impozitelor pentru moldovenii cu salarii anuale de peste 120 de mii de lei. Printre revendicări se numără şi compensaţii lunare de 300 de lei pentru familiile cu venituri reduse, care au de suferit în urma scumpirii gazelor. Autorităţile urmează să decidă dacă vor accepta să includă în legea bugetului propunerile Confederaţiei Sindicatelor.

Pentru anul viitor Ministerul Finanţelor vrea să păstreze cele două trepte de impozitare, adică de 7% pentru veniturile anuale de până la 25.200 de lei şi 18 la sută pentru veniturile ce depăşesc acest plafon. Sindicatele, însă, propun impozitarea cu 25 la sută a moldovenilor cu venituri anuale de peste 120 de mii de lei.

"Această modificare considerăm că ar asigura şi majorarea veniturilor la bugetul de stat şi ar face posibilă redirecţioanrea poverii fiscale", a menţionat Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor.

Potrivit lui Veaceslav Negruţa, ministru al Finanţelor efectul este univoc şi cert că aplicarea unei cote noi de 25 % ar aduce venituri adiţionale la buget.

Sindicaliştii au cerut de asemenea să fie majorate compensaţiile pentru căldură de la 130 până la 300 de lei, însă, fără nici un rezultat.

"Noi căutăm acum posibilităţi de majorare. Atunci când le vom avea le veţi auzi şi dvs. alături de noi. Suntem în căutare de soluţii pentru majorarea acestei contribuţii", a spus Valentina Buliga, ministru al Protecţiei Sociale.

Şi reprezentanţii patronatelor au obiecţii referitor la politica fiscală promovată de Guvern. Ei cred că statul îi impozitează de două ori. Şi asta pentru că vrea să încaseze un impozit de 12 la sută din venit, plus 15 % din dividendele obţinute.

"Presiunea fiscală îi va nenoroci pe cei care lucrează. Suntem de părerea că impozitul pentru persoanele juridice trebuie să fie introdus după anul 2015", a conchis Igor Crapivca, membru al Confederaţiei Patronatelor.

Revendicările oamenilor de afaceri l-au lăsat fără replică pe ministrul Finanţelor. Discuţiile dintre sindicate, patronate şi autorităţi pe marginea politicii bugetar-fiscale au fost organizate la Guvern.

Comentarii

  1. Andrei spune:

    Sa vedem daca persoanele mai instarite sunt gata sa preia practica celor mai bogati din europa si sa se imparte mai mult cu statul)))

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...