37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sindicatele: Majorarea vârstei de pensionare de la 57 la 62 de ani ar fi o povară mult prea grea pentru femei

Sindicatele: Majorarea vârstei de pensionare de la 57 la 62 de ani ar fi o povară mult prea grea pentru femei

07.10.20151.289 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Membrii sindicatelor din Moldova nu susțin o eventuală majorare a vârstei de pensionare a femeilor de la 57 la 62 de ani. Potrivit sindicaliștilor, aceasta ar fi "o povară prea grea" pentru femei.

Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul dezbaterii publice "Sunt femeie, la ce vârstă mă pensionez?!".

Vicepreşedintele Federaţiei "SINDLEX", Angela Otean s-a arătat împotriva majorării vârstei de pensionare de la 57 la 62 de ani în rândul femeilor și a subliniat necesitatea îmbunătățirii condițiilor de muncă pentru acestea.

Potrivit consilierului președintelului Federației "Sănătatea", Ion Chicu, prioritatea autorităților ar trebui să fie diminuarea muncii informale, care a atins proporții deosebite în ultimii ani, pentru a îmbunătăți situația social-economică a cetățenilor.

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și-a exprimat de mai multe ori dezacordul privind intenția de a majora cu cinci ani vârsta de pensionare a femeilor, până la cea la care se pensionează în prezent bărbații, cu o eventuală majorare a vârstei acestora până la 65 de ani. Potrivit sindicaliștilor, nivelul de viață din Republica Moldova nu poate fi comparat cu cel din țările vecine, unde speranța de viață depășește 80 de ani.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, la data de 1 iunie 2015, la evidență se aflau 672, 6 mii de beneficiari de pensii. Două treimi din totalul pensionarilor beneficiari de pensie pentru limita de vârstă sunt femei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...